Ioan Bălan: PSD este și acum la putere criticând ipocrit Guvernul Cioloș, deși după Guvernarea Ponta a lăsat o Românie plină de rugină şi şantiere abandonate, fără investiţii sau locuri de muncă noi

Deputatul de Suceava Ioan Bălan a criticat, luni, ipocrizia tot mai prezentă în declaraţiile liderilor PSD, care atacă zi de zi performanţele Guvernului Cioloş, spunând că actualul guvern este Guvernul PNL, deşi, în realitate, PSD continuă să deţină puterea reală, efectivă, atât în administraţia centrală, în structurile deconcentrate, cât şi în administraţia locală.

„PNL nu a avut majoritate în Parlament ca să poată învesti Guvernul! Dacă am fi avut majoritate în 2015, atunci prim-ministrul şi Guvernul erau de la PNL! În schimb, PSD a avut şi continuă să aibă majoritate, iar minciunile liderilor PSD nu au nici o legătură cu realitatea! În plus, PSD a fost efectiv la guvernare aproape 4 ani, începând din aprilie 2012, şi am văzut cu ochii noştri ceea ce a lăsat în urmă Guvernul Ponta: o Românie plină de rugină şi şantiere abandonate, 4 ani fără investiţii, zero locuri de muncă noi, dezastru la fonduri europene, dezechilibre economice şi sociale uriaşe. Mai mult decât atât, ştim cu toţii că plecarea de la guvernare a PSD în toamna tristă a anului trecut nu a fost decât o amară iluzie pentru toţi românii care se săturaseră de politicile păguboase ale socialiştilor”, arată Bălan într-o declarație de presă.

El arată că și chiar dacă Victor Ponta a demisionat în 2015, PSD a continuat şi continuă să deţină şi astăzi frâiele puterii în toată ţara, de la înalţii funcţionari din ministere, şefii structurilor deconcentrate şi mergând până la directori de şcoli şi manageri de spitale.

„PSD nu a plecat niciun moment de la guvernare! Aşadar, dacă mai vedem vreun lider PSD că vrea să-i câştige simpatia lui Dragnea, aruncând cu noroi în actualul Guvern de tehnocraţi, pentru nu ştiu ce problemă din sănătate, din educaţie, din infrastructură sau mediu, sau să pună un anume insucces pe umerii actualului Guvern, ar trebui să-l întrebăm mai întâi dacă nu cumva un coleg de-al său de partid este direct responsabil de acea problemă, pentru că PSD este peste tot! „Armata” PSD a ocupat sub guvernarea lui Victor Ponta şi cu girul direct al lui Liviu Dragnea toate poziţiile cheie din statul român, iar astăzi conduce nestingherită România”, a spus vicepreședintele PNL.

Ioan Balan2

Deputatul Ioan Balan este ferm convins că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu face decât un joc ieftin de imagine atunci când „se umflă în pene” şi anunţă depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloş, chiar înainte de alegerile generale.

„Domnul Dragnea se află de ceva vreme într-un mare vid de imaginaţie politică, iar, de la căldura asta mare, nu i-a ieşit decât o ameninţare necredibilă cu moţiunea de cenzură. Oare pe miile de şefi PSD care ocupă posturi înalte în statul român i-o fi întrebat înainte să lanseze această temă? Nu cred, pentru că cel mai probabil astăzi nu mai era şeful PSD! Ştim cu toţii că domnul Dragnea nu va depune o moţiune împotriva Cabinetului de tehnocraţi, atâta vreme cât PSD-ului îi este foarte călduţ în miile de posturi pe care le ocupă în toată ţara! O moţiune a PSD împotriva Guvernului condus de către Dacian Cioloş ar echivala cu o moţiune împotriva PSD, împotriva miilor de PSD-işti cu funcţii în administraţia centrală sau care reprezintă ministerele în judeţe”, a subliniat Ioan Bălan.

Totodată, liderul liberal condamnă modul mincinos în care PSD Suceava a demarat deja campania electorală, promovând un slogan mincinos.

„Am tras speranţă că PSD se va schimba după lecţia dură pe care i-au dat-o românii în anul 2015 şi nu-şi va mai baza relaţia cu electoratul doar pe minciună şi promisiuni fără acoperire! Cu toate astea, de zile bune PSD Suceava îşi mobilizează membrii şi încearcă să-i păcălească pe cetăţeni cu sloganul prin care promit că de la toamnă „vin la putere” şi că PSD va da Guvernul şi premierul. Minciună! PSD nu trebuie să vină la putere! PSD este la putere! Nu de ieri, nu de azi, ci din 2012! PSD este la putere atât în Suceava, cât şi în majoritatea judeţelor ţării, controlând majoritatea structurilor deconcentrate ale ministerelor. Este condamnabil modul în care PSD Suceava încearcă să-i păcălească pe oameni vânzând iluzii că un viitor guvern PSD le va rezolva toate problemele şi că îi va scoate pe bucovineni din sărăcie! Din păcate, PSD Suceava a fost la putere sub guvernarea Ponta, iar astăzi PSD Suceava continuă să exercite puterea centrală prin structurile deconcentrate ale ministerelor, rezultatul fiind cel pe care îl cunoaştem cu toţii – sub PSD, Bucovina a ajuns cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană! Văzând aceste minciuni ale liderilor PSD, sunt convins că acest partid nu se va schimba niciodată şi că PSD nu este capabil să creeze proiecte pentru Suceava care să scoată Bucovina şi pe bucovineni din sărăcie şi subdezvoltare!”, a conchis Ioan Bălan. (Alin Dima)