Ministerul Sănătăţii a alocat o suplimentare de 80.000 de lei pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu a declarat, luni, că DSP a primit, recent, din partea Ministerului Sănătăţii o suplimentare a fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor în cuantum de 80 000 de lei.

lapte praf bebelusiZorescu a spus că din această sumă ar putea fi achiziţionate 5938 de cutii de lapte praf de 400 de grame fiecare, arătând că speră ca întreaga cantitate să acopere necesarul de lapte praf până la sfârşitul acestui an.

Ea a precizat că DSP Suceava efectuează în prezent ultimele formalităţi în vederea achiziţiei noii cantităţi de lapte praf.

Medicul sucevean a mai spus că Ministerul Sănătăţii a mai alocat în acest an alte 152 000 de lei pentru achiziţia de lapte praf.

De precizat este că potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1253/ 2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de