Sporuri maxime prevăzute în noile contracte pentru efectuarea gărzilor la Spitalul Județean de Urgență Suceava


Intră acum și în grupul de

Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor au fost înaintate medicilor angajaţi ai SJU Suceava, dar şi medicilor din afara spitalului care efectuează gărzi în această unitate pentru a fi studiate, termenul până la care urmează să fie semnate fiind 19 septembrie 2016.

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că speră ca aceste contracte să fie semnate până pe 19 septembrie, mai ales că sunt acordate sporurile la maximum, în noile condiţii, cu altă bază de calcul.

El a explicat că sporurile acordate sunt de 75 la sută pentru gărzile efectuate de luni până vineri şi de 100 la sută pentru cele de sâmbătă şi duminică.

“Celelalte drepturi care decurg din actul normativ, respectiv vechime, pensii, etc, vor fi luate în calcul la timpul respectiv”, a spus Rîmbu.

spital flutur rambu ietcu ardeleanu balan scripcaru alice niculica crap (5)

Managerul SJU Suceava a arătat că baza de calcul este salariul de încadrare de la 1 august 2016, iar aceste drepturi se vor acorda, conform legii, începând cu data de 1 octombrie 2016.

Rîmbu a precizat că aceste contracte individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor ar urma să fie încheiate cu aproximativ 100 de medici angajaţi ai SJU Suceava şi cu alţi 25 de medici din afara spitalului. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de