Caravana SMURD „Fii pregătit!”, de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, ajunge la Suceava

Caravana SMURD „Fii pregătit!”, de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, va staționa în zilele de 17 și 18 septembrie a.c. în municipiul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, în prima zi, caravana va fi amplasată pe Stadionul „Areni”, între orele 10:00-13:00, şi pe esplanada Casei Culturii, din centrul municipiului, între orele 14:00-18:00.

caravana-fii-pregatit_1_3

Duminică, 18 septembrie, centrul mobil de instruire a populației se va afla pe esplanada Casei Culturii, între orele 12:00-16:00 .

”Timp de două zile, pompierii militari salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava vor organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, precum cutremure, inundații, incendii, dar și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților”, a explicat Alin Găleată.

El a precizat că cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

În perioada următoare, traseul centrului mobil de instruire va trece prin Bacău (24-25 septembrie), Piatra Neamț (1-2 octombrie), Iași (8-9 octombrie), Botoșani (14-15 octombrie), Buzău (22-23 octombrie).

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România. (Irina Lițu)