DSP Suceava face apel la medicii de familie să participe la triajele epidemiologice în şcoli


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a făcut, marţi, un apel către medicii de familie din judeţul Suceava  să se implice în efectuarea triajului epidemiologic în colectivităţile şcolare.

Catalina Zorescu

Zorescu a spus că în prima săptămână a noului an şcolar se efectuează triajul epidemiologic în colectivităţile şcolare subliniind importanţa derulării acestei activităţi pentru sănătatea publică.

Ea a mai spus că triajul epidemiologic este important pentru depistarea unor afecţiuni parazitare, dar şi a altor boli.

“Este important triajul epidemiologic, deoarece se ştie că odată cu reluarea activităţii şcolare în colectivităţi, din cauza contactului apropiat între copii, mai ales în rândul celor cu vârste mici, pot apărea boli precum hepatita virală de tip A, viroze digestive sau alte boli eruptive cum ar fi rujeola”, a explicat Zorescu.

Directorul adjunct al DSP Suceava a lansat un apel către medicii de familie şi asistenţii comunitari , în baza bunei colaborări, să se implice în efectuarea triajului epidemiologic al preşcolarilor şi elevilor, chiar dacă aceste servicii medicale nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Ea a menţionat că în cursul acestui an au fost înregistrate 45 de cazuri de hepatită acută virală de tip A din care 36 la preşcolari şi şcolari, 76 de cazuri de scarlatină din care 62 la preşcolari şi şcolari, 252 de cazuri de oreion din care 234 de cazuri la preşcolari şi şcolari şi 37 de cazuri de rujeolă din care patru cazuri  la preşcolari şi restul la şcolari.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de