Bărbat căutat în Germania, reținut la Suceava. El a intrat cu mașina într-un magazin Saturn&Hansa și a furat telefoane mobile de peste 80.000 de euro


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care a dat o spargere într-un magazin Saturn&Hansa din Germania unde a intrat cu mașina și a furat telefoane mobile de peste 80.000 de euro, reținut de procurorii suceveni.retinere arestare

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a anunțat că procurorii Secției de urmărire penală au dispus reținerea persoanei POSTEUCĂ CLAUDIU-ŞTEFAN din municipiul Dorohoi, din județul Botoşani, pe o durată de 24 ore.

PCA Suceava menționează că în data de 07.09.2016, autoritățile judiciare germane au introdus o semnalare pe numele lui POSTEUCĂ CLAUDIU ŞTEFAN solicitându-se arestarea acesteia în vederea predării către autoritățile judiciare germane pentru jaf organizai sau armat, constând în aceea că la data de 23.10.2015 bărbatul, împreună cu patru complici au intrat cu forța în incinta spațiilor comerciale ale companiei „ SATURN & HANSA” conducând după un plan criminal comun un automobil prin uşa de intrare închisă cu geamuri a centrului comercial LANDSHUTN PARK şi ulterior în uşa rulantă a companiei „SATURN & HANSA ”. Ca rezultat, unele lame ale uşii rulante au fost rupte din îmbinarea lor şi astfel botoșăneanul şi cei patru complici au putut intra în magazinul de electronice.

Din zona de expoziție şi vânzare a telefoanelor mobile au furat în special SMARTPHONE- uri de ultimă generaȚie marca APPLE şi SAMSUNG în valoare totală de 86.820 Euro, le-au pus în containere de deşeuri pentru grădină, pe care le-au adus în acest scop şi au părăsit magazinul în doar patru minute. Ei Intenționau păstrarea obiectelor furate fără a fi îndreptăți să le aibă.

Totodată împreună cu cei patru complici au cauzat şi pagube materiale de aproximativ 36.233,44 Euro.

În acest caz a fost sesizată Curtea de Apel Suceava pentru luarea măsurii arestării provizorii a persoanei solicitate, în vederea predării.


Intră acum și în grupul de