FOTO ”Ziua Pompierilor din România” a fost sărbătorită și la ISU Suceava

Pompierii români au sărbătorit, marți, 13 septembrie, 168 de ani de la lupta din Dealul Spirii, când pompierii Capitalei, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au înfruntat armata otomană venită să înăbuşe revoluţia română, reafirmând năzuinţele românilor de libertate socială, independenţă şi unitate naţională.

Evenimentul a debutat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava cu avansări în grad şi acordarea unor diplome şi distincţii pentru militarii în activitate şi a fost urmat de un ceremonial religios de cinstire a memoriei eroilor pompieri, la care au mai participat cadrele militare în rezervă, invitaţi şi jurnalişti.

Apoi, s-au depus coroane de flori, atât la statuia „Pompierul” din faţa inspectoratului, cât şi la mormintele celor trei eroi pompieri din judeţul Suceava:  sergentul major (post mortem) Vasile Popiuc din Moldova Suliţa, sergentul major (post mortem) Ioan Crăiuţ din Frumosu şi sergentul major (post mortem) Victor Ivaşcu din Sadova.

”Porţile inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă s-au deschis în toate subunităţile din judeţ, iar vizitatorii s-au bucurat de prezentarea tehnicii şi a echipamentelor de intervenţie, precum şi de exerciţiile pregătite de salvatori, inclusiv de Olly, câinele pompier”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată.

El a mai precizat că de asemenea, în contextul dublei sărbători, a Zilei Pompierilor din România, dar şi Marţi 13 – Ziua Informării Preventive, militari din cadrul inspecției de prevenire au distribuit pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă, în punctele de informare preventivă organizate în municipiul Suceava, la Shopping Center, Iulius Mall şi Centrul Comercial „Bazar”.

FOTO: ISU Suceava