Un număr de 58 de profesori necalificaţi predau în grădiniţe şi şcoli din mediul rural sucevean


Intră acum și în grupul de

Un număr de 58 de profesori necalificaţi predau în acest an şcolar în unităţi de învăţământ preuniversitar din mediul rural, 90 la sută dintre aceştia au studii superioare, însă nu au studii corespunzătoare postului.

sala de clasa

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că, în anul şcolar 2016-2017, în învăţământul preuniversitar sucevean predau 58 de cadre didactice necalificate, cele mai multe au catedre în învăţământul preşcolar şi primar, alţii predau discipline precum biologia sau limba rusă maternă.

Anuţei a spus că 90 la sută dintre acestea au studii superioare şi au susţinut testarea pentru suplinire necalificată organizată de ISJ Suceava pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

El a mai spus că 10 la sută din totalul cadrelor didactice necalificate sunt în curs de recalificare prin programele de reconversie profesională.

Inspectorul şcolar sucevean a subliniat că toate cele 58 de cadre didactice predau în unităţi de învăţământ din mediul rural.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de