Absolvenţii de 10 la Bac şi elevii ce au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională premiaţi la ISJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Cei opt absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la Bacalaureat şi elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională au fost premiaţi, luni, în cadrul unei festivităţi organizate la sediul ISJ Suceava.

premiere-isj-elevi-42

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, profesor Gheorghe Lazăr i-a felicitat pe elevii suceveni pentru rezultatele obţinute arătând că în acest an numărul absolvenţilor de liceu care au obţinut media 10 la Bacalaureat a fost mai mare decât în anii precedenţi, judeţul Suceava situându-se pe locul al II-lea după Bucureşti în privinţa numărului de absolvenţi cu 10 la acest examen naţional.

“La clasa a XII-a, în anul 2013 un singur elev a obţinut media 10 la Bacalaureat, în 2014 tot unul, în 2015 cinci elevi, iar în această vară opt. După Bucureşti, care a avut 12 elevi cu 10, iată că Suceava vine pe locul II cu opt elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Vă doresc mult succes, integrare uşoară în facultate şi să folosiţi banii foarte bine, premiul este de 3000 de lei şi este acordat de Ministerul Educaţiei”, a spus Lazăr.

Lazăr a precizat că la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a din acest an trei elevi suceveni au obţinut media 10 , respectiv Călin Stafie, Alexandru Verciuc şi Sabina Elena Cozmei.

“În anul 2013 au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 23 de elevi, în 2014 au fost 14 elevi, în 2015 -29, iar în acest an au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională trei elevi”, a spus Lazăr care le-a înmânat elevilor o diplomă şi stimulentul financiar în cuantum de 1000 de lei.

Liceenii din judeţul Suceava cu media 10 la Bacalaureat sunt: Daniel Ciobanu- absolvent al Liceului Tehnologic Dorna Candrenilor, Adina Luisa Lavric absolventă a Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Iuliana Maria Levinschi-absolventă a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Andreea Nistor -absolventă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava, Adrian Gabriel Florescu- absolvent al Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Magda Mădălina Olaru, Alexandra Ionela Andriciuc şi Mihai Prelipcean, absolvenţi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava.

Toţi cei opt absolvenţi de liceu vor urma cursurile unor facultăţi din Iaşi, Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Iuliana Maria Levinschi, absolventă a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”Suceava, a declarat pentru NewsBucovina că a fost admisă la Facultatea de Business din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea administrarea afacerilor.premiere-isj-elevi-2

Ea a spus că îşi doreşte să studieze într-un oraş mai mare, aşa cum este Cluj-Napoca, pentru că oferă mai multe oportunităţi, arătând că este susţinută în demersul său de părinţi.

Iuliana a subliniat că deşi “ar fi fost logic” să urmeze Conservatorul după ce a urmat cursurile unui liceu de artă, studiind pianul timp de 12 ani, totuşi, a dorit să se „reprofileze”, pentru ca în viitor să îşi poată deschide propria afacere.

“Am multe idei, nu vreau să fie ceva comun, vreau să fac ceva inovativ”, a spus absolventa suceveancă.

Referindu-se la premiul acordat de MENCŞ, Iuliana a declarat că a muncit mult pentru viitorul său, iar media 10 de la Bacalaureat este rezultatul eforturilor depuse de-a lungul anilor de şcoală arătând că este mândră că un elev al Colegiului de Artă din Suceava a obţinut un asemenea rezultat.

La rândul său, Adina Luisa Lavric, absolventă a Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, a declarat că a fost admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” Iaşi subliniind că rezultatul a însemnat multă muncă şi pregătire intensă.premiere-isj-elevi-6

Ea a apreciat efortul MENCŞ de a-i premia pe absolvenţii cu media 10 la Bacalaureat arătând că acest premiu este unul motivant pentru elevi.

Adina a spus că va folosi cei 3000 de lei acordaţi de MENCŞ pentru a-şi cumpăra cărţile de specialitate, ce vor fi recomandate în primul an de studiu.

O altă absolventă cu media 10 la Bacalaureat,  Alexandra Ionela Andriciuc, care a urmat cursurile Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, a declarat că va urma cursurile Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti

“Atingerea oarecum a ţelurilor propuse, pentru că ţelul meu nu a fost neapărat să obţin media 10, ci o medie mare, mulţumitoare, satisfăcătoare pentru eforturile depuse şi încununarea muncii pe care am depus-o în acest sens. Într-un fel, a fost şi confirmarea faptului că munca pe care am depus-o şi tot procesul acesta de învăţare nu a fost în zadar”, a explicat Alexandra.

Ea a spus că admiterea sa la Facultatea de Matematică şi Informatică este foarte importantă, pentru că şi-a dorit “cu ardoare” acest lucru, mai ales că vrea să continue să studieze matematica, disciplină pe care a îndrăgit-o din timpul anilor de liceu, a participat la concursuri şi olimpiade de profil obţinând rezultate “mulţumitoare”.

Referindu-se la acţiunea MENCŞ de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la Bacalaureat, Alexandra a spus că deşi nu s-a gândit că va obţine media 10 şi că nu s-a gândit niciodată la vreun câştig financiar „de pe urma învăţatului”, totuşi, consideră că acest premiu este unul motivant, nu atât pentru ea, cât mai ales pentru cei care vor afla despre această premiere şi vor fi mai determinaţi să înveţe pentru Bacalaureat.

Şi fosta sa colegă de liceu, Magda Mădălina Olaru consideră că premiul acordat de MENCŞ este un stimulent “care îţi arată că munca ta este apreciată”.

Ea a spus că a fost admisă la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii  de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.premiere-isj-elevi-10

Magda a mulţumit părinţilor săi pentru susţinerea constantă, dar şi profesorilor de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.

O altă absolventă cu media 10 la Bacalaureat este Andreea Nistor, care a urmat cursurile liceale la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.

Andreea a declarat că îşi doreşte să devină medic şi că este foarte bucuroasă că a fost admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” Iaşi în urma examenului de admitere pe care l-a susţinut în această vară.

Şi ea a spus că va folosi banii acordaţi de MENCŞ pentru achiziţia cărţilor necesare la facultate şi pentru cheltuielile aferente începutului de an universitar.

Andreea consideră stimulativă acţiunea de premiere iniţiată de MENCŞ.

Mihai Prelipcean, absolvent al Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, a declarat că la Examenul de Bacalaureat a avut “mai puţine emoţii decât la orice teză din timpul şcolii”.

El a precizat că a învăţat foarte mult în timpul liceului şi a participat la mai multe concursuri şi olimpiade la matematică şi la fizică.premiere-isj-elevi-24

“Nu a fost nevoie să încep pregătirea pentru Bac, pentru că practic ştiam deja toată materia. A fost multă muncă şi poate de aceea nu am avut emoţii la acest examen. Le sugerez tututor să meargă la cât mai multe activităţi extracurriculare, să participe la olimpiade, să socializeze cu prietenii şi să facă sport, pentru că toate acestea contribuie şi modifică mintea într-un anumit mod şi astfel poţi să treci peste orice”, a subliniat Mihai.

Tânărul absolvent  a spus că a fost admis la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, specializarea matematică, arătând că ales acest domeniu, pentru că oferă multe oportunităţi după absolvirea facultăţii.

Atât Daniel Ciobanu, absolvent al Liceului Tehnologic Dorna Candrenilor, cât şi Adrian Gabriel Florescu- absolvent al Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc nu au putut fi prezenţi la festivitatea de premiere de la ISJ Suceava, însă au fost reprezentaţi de părinţi.premiere-isj-elevi-31

Daniel a fost admis la specializarea cibernetică a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în urma unui concurs organizat de această universitate, iar Adrian a fost admis la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, la programul de studii Medicină militară.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de