Sindicaliştii SANITAS Suceava strâng semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă. În 12 octombrie va fi grevă japoneză, în 19 octombrie grevă de două ore, iar în 31 octombrie grevă generală


Intră acum și în grupul de

Uniunea Sindicală Judeţeană „SANITAS” Suceava a convocat liderii săi din unităţile sanitare, medico-sociale şi de asistenţă socială din judeţ pentru demararea acţiunilor premergătoare grevei generale, anunță liderul sindical Romică Bălan.

SANITAS - PROTESTE

El a arătat că nemulţumirile sindicaliștilor sunt legate de faptul că recentele ordonanţe de urgenţă care reglementează salarizarea din sănătate umilesc categorii întregi de personal şi creează grave inechităţi în ceea ce priveşte remunerarea celor care lucrează în sistem.

Potrivit acestuia, au fost exceptaţi din grilele de salarizare din Ordonanţa 20/2016: personalul TESA, salariaţii din direcţiile de sănătate publică, personalul din creşe şi grădiniţe precum şi personalul din unităţile de asistenţă socială şi din cele medico-sociale.

O altă solicitare importantă a sindicaliştilor SANITAS este accea ca sporurile să se acorde în raport cu salariul din 2016 şi nu la nivelul celui din 2009, aşa cum se acordă în prezent, menționează Bălan.

Acţiunile de protest au fost stabilite în şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România, în urma discuţiilor cu Ministrul Muncii şi Ministrul Sănătăţii, când nu s-a ajuns la o înţelegere privind rezolvarea solicitărilor noastre.

Protestele SANITAS organizate la Suceava se vor desfăşura în respectând calendarul stabilit la nivel naţional.

Astfel, de luni 19 septembrie a început strîngerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, iar de marți 20 septembrie, în fiecare zi de marţi se va picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii numite “Marţea SANITAS” – Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice.

În 12 octombrie se va organiza grevă de tip japonez cu purtarea de banderole, urmată în 19 octombrie de grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.oo – 10.oo.

Dacă revendicările SANITAS nu vor fi soluționate, în data de 31 octombrie se va declanşa greva generală.

Uniunea Sindicală Județeană SANITAS Suceava are aproximativ 2.100  membri în 13 organizaţii afiliate.


Intră acum și în grupul de