Asistenţa medicală în cazul afecţiunilor acute şi al urgenţelor medico-chirurgicale pentru Moldoviţa, Frumosu şi Vatra Moldoviţei va fi asigurată de noul Centru de Permanență din Paltinu


Intră acum și în grupul de

Un nou Centru de Permanenţă “Obcinele Bucovinei”, ce a fost înfiinţat de Direcţia de Sănătate Publică Suceava în localitatea suceveană Paltinu, va asigura asistenţa medicală, începând cu data de 1 octombrie 2016, pentru populaţia din comunele Moldoviţa, Frumosu şi Vatra Moldoviţei.

Directorul executiv al DSP Suceava, ing. Andrei Ianovici a precizat într-un comunicat de presă că populaţia asigurată şi neasigurată din zona comunelor Moldoviţa, Vatra Moldoviţei şi Frumosu se poate prezenta la noul Centru de Permanenţă, ce are sediul în localitatea Paltinu nr.333, programul de lucru fiind de luni până vineri, începând cu ora 15:00 şi până a doua zi dimineaţă la ora 8:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică  şi sărbătorile legale pe toată durata zilei.

“La iniţiativa a cinci medici inimoşi ajutaţi de cinci asistente medicale s-a organizat acest centru în zona de munte a judeţului care va asigura asistenta medicală pentru afecţiuni acute şi urgenţe medico-chirurgicale, trimiterea către alte specialităţi în vederea internării în situaţiile ce depăşesc competenţele medicului de familie precum şi administrarea medicaţiei necesare tratamentului de urgenţă”, a spus Ianovici.

Andrei Ianovici

De precizat este că astfel de centre de permanenţă funcţionează în oraşul Vicovu de Sus din anul 2011, în oraşul Cajvana din anul 2013.

Un alt Centrul de permanenţă fix „MedFam Bucovina Nord” funcţionează din anul 2013,  prin asocierea cabinetelor medicale ale medicilor de familie din comunele Straja, Brodina, Bilca, Ulma, fiind asigurată asistenţa medicală prin rotaţie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de