Elsa, Scufiţa Roşie, vampir, Cenuşăreasa, Superman sunt costumele preferate de copiii din județul Suceava de Halloween-studiu


Intră acum și în grupul de

An de an, Halloween-ul reprezintă ocazia ideală pentru cei mici să se costumeze în fel de fel de personaje haioase sau înspăimântătoare şi să între, chiar şi pentru câteva ore, în lumea fascinantă a poveştilor.

halloween1

În acest sens, magazinul online Educlass.ro a efectuat o cercetare de piaţă pentru a vedea cât de popular este această sărbătoare în Suceava, în comparaţie cu alte judeţe ale ţării.

Incluzând în analiză datele înregistrate de Google în ultimele 24 de luni şi cifrele furnizate de Institutul Naţional de Statistică, Educlass a realizat un studiu cu privire la interesul locuitorilor din judeţul Suceava pentru costumaţiile de Halloween pentru copii. De asemenea, un alt element cheie al analizei îl reprezintă locul pe care îl ocupă Suceava la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de copii care locuiesc în judeţ.

 

În primul rând, este important de menţionat că judeţul Suceava se află pe poziţia 3 în topul judeţelor cu cei mai mulţi copii de până în 10 ani, pe primul loc fiind Bucureşti şi pe ultimul Tulcea. Potrivit statisticilor, copiii până în 10 ani sunt cei mai atraşi de jocurile de rol şi îşi doresc să se deghizeze în eroii lor preferaţi. Dintre aceştia, 48,58% sunt fete şi 51,42% sunt băieţi.

costum-elsa

La nivel naţional, Rapunzel, Sofia, Cenuşăreasa, Albă că Zăpadă, Elsa, Spiderman şi Batman sunt doar câteva dintre personajele din desene animate pe care copiii le adoră şi în care vor să se costumeze.

Contrar aşteptărilor, nu doar acestea sunt apreciate în rândul celor mici. Costumele clasice de vampire sau vampirita, fantomă, dovlecel, liliac ori fluturaş se regăsesc, de asemenea, în preferinţele prichindeilor.

În judetul Suceava, în topul celor mai căutate costume de Halloween pentru copii se află Elsa, Scufiţa Roşie, vampir, Cenuşăreasa, Superman. Din acest punct de vedere, în Suceava, tendinţa oamenilor de a caută costume de Halloween pentru copii în mediul online a crescut cu 27% în ultimul an, dovadă fiind volumele de căutări înregistrate pe Google. Astfel, Suceava ocupă locul 15 în clasamentul judeţelor cu cele mai mari creşteri.

 

„Costumaţiile de Halloween pentru copii sunt tot mai căutate la nivelul întregii ţări, atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţi. Sfârşitul lunii octombrie reprezintă perioada de vârf pentru comenzile înregistrate”, a declarat Violetă Gîscă, Website Manager Educlass.


Intră acum și în grupul de