Un număr de 4.370 de elevi suceveni au depus cereri pentru ajutoare sociale în cadrul programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că în judeţul Suceava s-au înregistrat 4370 de solicitări pentru ajutoare sociale în cadrul programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” pentru anul şcolar 2016-2017.

bani-de-liceu

El a spus că lista beneficiarilor urmează să fie publicată de MENCŞ în data de 28 octombrie 2016, pe portalul dedicat acestui program.

Potrivit calendarului de desfăşurare a programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, depunerea cererilor pentru acest program s-a derulat în perioada 15 septembrie-1 octombrie, apoi anchetele sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii s-au desfăşurat în perioada 1 octombrie-23 octombrie, iar centralizarea cererilor prin portalul dedicat acestui program a avut loc în perioada 1 octombrie-27 octombrie, urmând ca pe 28 octombrie să fie afişată lista beneficiarilor.

Eventualele contestaţii pot fi depuse în perioada 28 octombrie- 2 noiembrie, iar soluţionarea contestaţiilor în perioada 2-6 noiembrie.

Plata sprijinului financiar către beneficiari se va face la casieriile unităţilor de învăţământ.

Beneficiarii acestui program sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie , realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 150 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori se află sub tutelă sau curatelă în cazul respectării aceleiaşi condiţii de venit precizate mai sus.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate în ultimele trei luni, anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

Reamintim că în anul şcolar 2015-2016 un număr de 5886 din judeţul Suceava au beneficiat de ajutoare sociale în cadrul programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, iar în anul şcolar 2014-2015, în lista beneficiarilor sprijinului financiar acordat în cadrul acestui program au fost 7351 de elevi din judeţul Suceava.

(Liliana Bujdei)