Circa 15 tone de porumb boabe împrăștiate în Pasul Mestecăniș după ce un TIR care mergea în Italia s-a răsturnat


Intră acum și în grupul de

UPDATE

Începând cu ora 20:50, în judeţul Suceava, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN17 Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, în zona Mestecăniş.

Circulaţia s-a desfăşurat pe o bandă, alternativ, din cauza unui autotren răsturnat pe celelate două benzi din cauza neadaptării vitezei în curbă.

Circulaţia rutieră în zona Pasului Mestecăniş a fost restricţionată pe un singur fir după ce un TIR încărcat cu porumb boabe s-a răsturnat, iar o parte din încărcătură s-a împrăştiat pe carosabil.

camion rasturnat in Pasul Mestecanis (11)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, TIR-ul era încărcat cu 25 de tone de porumb boabe din Brăila şi mergea spre Italia, iar în Pasul Mestecăniș s-a răsturnat şi aproximativ 15 tone din încărcătură s-au împrăștiat pe carosabil

Găleată a precizat că echipe ale ISU Suceava împreună cu cele ale serviciilor de voluntari pentru situații de urgență au intervenit în zonă pentru degajarea porumbului de pe carosabil și pentru repunerea camionului pe șosea.

El a spus că șoferul TIR-ului, în vârstă de 46 de ani, care a suferit o rană ușoară, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat că potrivit primelor informații, camionul respectiv ar fi derapat într-o curbă, apoi s-a răsturnat.

Epureanu a precizat că circulația rutieră în zona Pasului Mestecăniş se desfăşoară restricționat pe un singur fir și că ar putea fi blocată pentru o perioadă scurtă când ar urma sp se intervină cu un utilaj pentru repunerea TIR-ului pe carosabil.(N.B.)


Intră acum și în grupul de