Mulți suceveni nu au mers să-și ridice ajutoarele alimentare de la UE și a fost nevoie să le fie duse acasă

Prefectura Suceava a anunțat, luni, că s-a încheiat acțiunea de distribuție a pachetelor cu alimentele de la UE aferente anului 2015 pentru persoanele defavorizate în toate localitățile din județ.

ajutoare alimentare

De remarcat este că Prefectura arată că printre dificultăţile întâmpinate în distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul POAD 2015/2016 a fost şi faptul că unii beneficiari nu s-au prezentat pentru ridicarea acestora, iar în multe localități a fost necesară transportarea cutiilor cu alimente la domiciliul persoanelor înscrise pe liste, în vederea finalizării acţiunii.

Numărul de beneficiari de ajutoare alimentare din judeţul Suceava în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015/2016 a fost de 157853, faţă de 125744 de persoane în anul 2014, iar în 4 noiembrie a fost finalizată distribuţia pachetelor cu alimente în toate unităţile administrative din judeţul Suceava.

Potrivit sursei citate, au fost distribuite, atât pe listele iniţiale, cât şi pe listele suplimentare (care au cuprins cu prioritate persoane singure şi care au primit pentru a doua oară pachete alimentare din stocurile rămase nedistribuite după finalizarea distribuirii pe listele iniţiale) un număr total de 315706 cutii cu alimente.

În situaţia în care, la unele localităţi numărul de pachete alimentare nu a fost suficient pentru acoperirea solicitărilor (Botoşana, Drăgoieşti, Burla, Grăniceşti) s-au făcut compensări, transferându-se ajutoare alimentare de la unitățile administrativ-teritoriale aflate în vecinătate și care înregistrau excedent (Suceava, Rădăuţi, Marginea).