Un bărbat din Fântânele care nu dorea să plece din casă, reținut pentru că a încălcat un ordin de restricție ce îi impunea părăsească locuința și să păstreze o distanță de 50 de metri de soție și fiu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 49 de ani a fost reținut de polițiști după ce a încălcat repetat, în aceeași zi, un ordin judecătoresc de restricție față de soția sa emis în data de 3 noiembrie.

Postul de Poliţie Fântânele a fost sesizat de o femeie de 46 de ani, din comună despre faptul că soțul ei, de 49 de ani, din aceeași localitate, a venit în curte și o agresează verbal.violenta-domestica

În urma verficărilor, în conformitate cu o sentință civilă din 3 noiembrie față de bărbatul de 49 de ani  a fost instituit ordin de protecție care prevede printre altele ca acesta să evacueze locuința comună, să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de soţie și fiul acestora și să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de imobilul în care locuiește soția și fiul

Polițiștii l-au găsit  în curtea locuinței pe bărbat care se manifesta agresiv, acesta fiind condus la sediul subunităţii pentru cercetări.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „nerespectarea unei hotărâri judecătorești”, cu cercetarea în libertate a autorului.

În cursul aceleiași zile, la ora 14,00, bărbatul de 49 de ani, a încălcat din nou ordinul de protecție, respectiv s-a deplasat la locuința soţiei și a manifestat un comportament necorespunzător  față de soția sa, refuzând să evacueze locuința.

S-a întocmit un nou dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de „nerespecatre a hotărârii judecătorești” și s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore a bărbatului de 49 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Poliția reamintește că cererile pentru emiterea ordinului de protecţie pentru victimele violenţei în familie se vor judeca de urgenţă, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de