Săptămâna educației rutiere din județul Suceava s-a încheiat cu Marșul siguranței rutiere. Săptămâna viitoare sunt vizați căruțașii


Intră acum și în grupul de

„Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!” organizată de Poliția Județeană Suceava și Inspectoratul Școlar Suceava și la care au participat peste 25.000 de copii s-a încheiat, vineri, cu un marș al siguranței rutiere organizat în orașul Liteni.

mars-siguranta-rutiera-liteni-1

În cursul săptămânii trecute, poliţişti, profesori, părinţi şi copii şi-au reunit erforturile şi imaginaţia pentru a organiza activităţi interactive în care elevii să fie direct implicaţi şi să conducă la responsabilizarea acestora şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Au fost organizate concursuri, ateliere de lucru, prezentări, jocuri interactive, patrule şcolare cu participarea directă a grupului ţintă, reuşind să capteze atenţia copiilor şi şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la problematica siguranţei rutiere.

Poliția Suceava susține că o acțiune deosebită, de impact a fost organizată vineri, 11 noiembrie 2016 în oraşul Liteni.

Astfel, toţi elevii Liceului Iorgu Vârnav Liteanu au fost angeranţi într-o activitate de amploare – Marşul Siguranţei Rutiere, activitate ce încununează o întreagă săptămână de acţiuni temnatice vizând segmente ale problematicii rutiere, iar în fiecare zi din ultima săptămână au fost organizate acţiuni vizând traversarea drumului de către pietoni, deplasarea de la şi către şcoală, dispozitivele media şi siguranţa rutieră, deplasarea cu vehicule de ocazie, deplasarea în calitate de biciclişti.mars-liteni-2

Copiii au realizat şi un concurs de desene, dar şi de afişe şi bannere care au fost prezentate vineri, în cadrul marşului organizat pe raza oraşului. Astfel, între orele 13.00 – 15.00 peste 300 de elevi au mărşăluit în zona centrală a oraşului, purtând bannerele şi afişele de promovare a siguranţei rutiere.

Șase patrule şcolare formate din 12 copii din cadrul unităţii de învăţământ şi echipate cu elemente reflectorizante şi echipament specific au asigurat, alături de poliţişti , fluidizarea traficului în zonă şi au promovat regulile de circulaţie.

foto-mars-liteni-4

„Educaţia pentru viaţă contează!” este cel mai amplu program de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea copiilor iniţiat la nivelul IPJ Suceava. După „Săptămâna Educaţiei Rutiere”, programul va planifica alte săptămâni tematice, fiind vizată şi pregătirea elevilor pentru vacanţa de iarnă şi riscurile rutiere implicite, dar şi sensibilizarea şi responsabilizarea adulţilor cu privire la problematica rutieră.

În săptămâna ce urmează, poliţiştii vor derula acţiuni de prevenire a evenimentelor rutiere în mediul rural legate de circulația căruțelor sau generate de lăsarea nesupravegheată a animalelor în proximitatea drumurilor publice.foto-mars-liteni-3


Intră acum și în grupul de