Managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu, vrea un nou mandat pentru a implementa proiecte „ambițioase și utile” de extindere, dotare și modernizare a spitalului


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Râmbu, a declarat, marţi, că are intenţia să candideze pentru un nou mandat la conducerea unităţii spitaliceşti întrucât doreşte să ducă la îndeplinire câteva proiecte “ambiţioase şi utile” pentru spital şi pacienţi.

rambu-2

Râmbu a spus că printre aceste proiecte se numără realizarea unei clădiri noi pentru ambulatoriul integrat al spitalului, dar şi a unui spaţiu destinat internărilor de zi.

El a precizat că proiectul Ambulatoriului integrat al SJU Suceava a fost discutat în cadrul Consiliului de Administraţie al unităţii, dar şi cu preşedintele Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, iar în această perioadă este întocmită documentaţia care să stea la baza evaluării şi pregătirii studiului de fezabilitate.

Râmbu a mai spus că noul Ambulatoriu integrat ar urma să fie finalizat şi inaugurat în anul 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

Managerul SJU Suceava a explicat că ambulatoriul va dispune de spaţii mai generoase pentru cabinetele de consultaţii, pentru sălile de aşteptare, dar şi de spaţii administrative.

El a arătat că un alt proiect se referă la extinderea spaţiului Secţiei de Cardiologie, investiţie ce ar putea fi realizată în cursul anului 2017, prin construcţia unui nou corp de clădire, la acest proiect fiind lansată deja procedura de achiziţie pentru efectuarea studiului de fezabilitate.

Râmbu a menţionat că un alt proiect este cel al înfiinţării şi dotării unui centru de instruire şi perfecţionare a pregătirii cadrelor medicale din SJU Suceava în parteneriat cu Ordinul Asistenţilor Medicali Suceava, cu Şcolile Postliceale Sanitare din judeţul Suceava şi cu Departamentul de Sănătate al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.

Managerul SJU Suceava şi-a exprimat speranţa ca lucrările la construcţia viitorului Centru de Radioterapie să înceapă cât mai curând, în prezent, fiind aşteptată aprobarea autorizaţiei de construcţie.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al SJU Suceava este prevăzut să se defăşoare în perioada 13-15 decembrie 2016.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de