La Școala Gimnazială Bălăceana se desfășoară campania ”Mic dejun cu miere”


Intră acum și în grupul de

14.000 de elevi şi preşcolari din 15 judeţe şi municipiul Bucureşti, vor participa, vineri, 18 noiembrie a.c., la campania europeană „Micul dejun cu miere”.

În județul Suceava, campania se va desfășura la Școala Gimnazială Bălăceana, fiind organizată de Cooperativa Agricolă Prisaca Moldova din Iași, reprezentată prin ing.Relu Cojocar.

”În data de 18 noiembrie 2016,  la nivelul întregii Uniuni Europene, organizații din sectorul apicol participă la o campanie educațional – promoțională comună pentru conștientizarea tineretului asupra necesității unui stil de viață sănătos, a importanței albinei pentru mediu și agricultură și a produselor apicole pentru o alimentație sănătoas”, anunță ing. Relu Cojocar, într-un comunicat de presă.

miere

El precizează că organizațiile apicole din România aflate în coordonarea Federaţiei ROMAPIS,  în parteneriat cu Uniunea de ramura a Cooperativelor Apicole din Romania  iau parte la această acțiune, trimiţând reprezentanţi în şcoli pentru a le vorbi copiilor despre rolul si importanţa albinei în ecosistem precum şi despre beneficiile consumului  de miere de albine ca aliment si medicament în acelaşi timp.

”In dorinţa de a le face copiilor cea mai dulce zi din viaţă, aceştia vor fi invitaţi să deguste mierea de albină oferinduli-se caserole a câte 20 de grame cu miere polifloră”, arată Cojocar.

Campania ”Micul dejun cu miere” se bucură de sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de