Două premii și o mențiune pentru studenții USV la Salonul Naţional de Inventică şi Creativitate Ştiinţifică


Intră acum și în grupul de

Studenţii Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava au câștigat două premii și o mențiune la Salonul Naţional de Inventică şi Creativitate Ştiinţifică.

salon-inventica-1

Potrivit unui comunicat al USV, Tatiana Brighidin și Daniel Radu Jacotă, coordonați de prof. Călin Ciufudean au obținut premiul I la secțiunea ”Tehnologia informației” cu un ”Sistem complex de securizare psiho-somatică (Eye-Guard)”.

De asemenea, Pavel Popescu, Dumitru Cernușcă și Mihaela Poienar, coordonați de prof. Dan Milici, au obținut locul II la aceeași secțiune cu un ”Sistem complex de tip multisenzor pentru detectarea incendiilor”.

Studenții Alexandru Teleagă și Evelin Grigorciuc, cooronați de prof. Călin Ciufudean, au obținut mențiune la secțiunea Tehnologia informației cu un ”Sistem automatizat de control al traficului rutier (Safe Route)”.

salon-inventica-2

Duminică, 20 noiembrie, Romexpo a găzduit festivitatea de premiere a Salonului Național de Inventică și Creativitate Științifică pentru Tineret, ediția a XIV-a, eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Cele trei secțiuni au reunit peste 40 de lucrări ale elevilor și studenților din întreaga țară. (Irina Lițu)

salon-invenitca-4

 


Intră acum și în grupul de