La concursul organizat de Spitalul Județean Suceava candidează, de regulă, actualii șefi de secții. Doar la Pediatrie şi Balneologie şi Recuperare medicală nu sunt candidați


Intră acum și în grupul de

Un număr de 21 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiilor de medic şef într-un număr de 20 de secţii, două laboratoare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi farmacia cu circuit închis, cele trei probe ale concursului fiind prevăzute să se desfăşoare în zilele de 7,8 şi 9 decembrie 2016.

doina-motan-ganea-1

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Doina Elena Motan Ganea, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că SJU Suceava organizează concurs pentru ocuparea funcţiilor de medici şefi pentru Secţia de Medicină Internă, Secţia de Nefrologie, Secţia de Diabet, boli nutriţie şi metabolism, Secţia de Balneologie şi recuperare medicală, Secţia de Ortopedie şi Traumatologie, Secţia de Urologie, Secţia de Chirurgie şi ortopedie infantilă, Secţia de Neonatologie, Secţia ORL, Secţia de Neurochirurgie, Secţia de Reumatologie, Secţia de Neurologie, Secţia Chirurgie Generală, Secţia Pediatrie, Secţia de Boli Infecţioase, Secţia de Pneumologie, Secţia ATI, Secţia Obstetrică-Ginecologie, precum şi pentru Laboratorul de Radiologie şi imagistică medicală şi Laboratorul de Anatomie Patologică şi Farmacia unităţii.

Ganea a spus că pentru Secţiile de Pediatrie şi Balneologie şi Recuperare medicală nu s-a înscris nici un candidat, actualul medic şef interimar al Secţiei de Pediatrie, Elena Tătăranu, neîndeplinind condiţiile pentru participarea la acest concurs, întrucât nu este încă medic primar, iar în cazul Secţiei de Balneologie şi Recuperare medicală actualul medic şef, Zoia Irimie, va ieşi la pensie în cursul lunii februarie.

Ea a mai spus că în cazul celorlalte secţii, laboratoare şi farmacie s-a înscris câte un candidat, majoritatea candidaţilor fiind actuali medici şefi ai secţiilor, respectiv farmacist şef interimar.

Directorul medical al SJU Suceava a precizat că pentru Secţia de Neonatologie s-a înscris doar un candidat şi anume fostul medic şef al secţiei, Dana Murariu.

Medicul sucevean a arătat că postul de medic şef al Secţiei de Cardiologie a fost ocupat deja prin concurs, în prima jumătate a acestui an, de către medicul primar Titel Cojocaru, iar postul de medic şef al Secţiei de Psihiatrie este ocupat de medicul Irina Bălăuţă, durata contractului de administrare fiind de trei ani.

Ganea a menţionat că prima probă a concursului, respectiv susţinerea proiectului de management în faţa Comitetului Director al SJU Suceava, este programată pentru data de 7 decembrie 2016, proba scrisă se va desfăşura în data de 8 decembrie, iar proba practică în data de 9 decembrie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de