Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat 19 amenzi în valoare de 91 000 de lei unor supermarketuri şi hypermarcheturi pentru abateri de la practicile comerciale corecte


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au efectuat timp de două săptămâni controale în reţelele de supermarketuri şi hypermarcheturi pentru a vedea dacă există practici comerciale incorecte, fiind verificate 21 de astfel de unităţi, iar în urma abaterilor constatate s-au aplicat 19 amenzi în valoare totală de 91 000 de lei.

Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Vasile Latiş, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că aceste controale s-au desfăşurat, în perioada 11 -25 noiembrie 2016, constatându-se şapte situaţii de practici comerciale înşelătoare, în special, la promoţii, în alte cinci situaţii s-a depistat comportamentul incorect la unele oferte, iar în şapte cazuri s-a constatat fie lipsa preţurilor, fie aplicarea incorectă a preţurilor.

Vasile Latis 3

Latiş a exemplificat cu situaţii în care pachete de produse” 4+2 gratis” aflate la comercializare, la efectuarea calcului, raportat la preţul produsului singular, nu rezulta că cele două produse din ofertă erau gratuite, în timp ce în alte cazuri, respectiv la produsele “1+1 gratis” nu exista produsul singular pentru a putea verifica dacă cel de-al doilea produs este gratuit .

El a spus că în urma acestor controale au fost aplicate 19 amenzi în valoare totală de      91. 000 de lei. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de