Trei medalii de aur, cinci de argint și una de bronz, pentru înotătorii suceveni la Campionatul Național de Poliatlon Copii de la Bacău


Intră acum și în grupul de

Înotătorii suceveni au obținut nouă medalii, din care trei de aur, cinci de argint și una de bronz, la Campionatul Național de Poliatlon Copii, desfășurat în perioada 25-27 noiembrie a.c., la Bacău.

Potrivit antrenorului Cezar Moscaliuc, la competiție au participat 533 de sportive, din care 296 baieti si 237 fete, reprezentand 60 cluburi.

Din Suceava au participat 11 sportivi, dintre care 10 legitimați la CSS-LPS ( 11 ani – Daria Lucan, Maria Verciuc, Sara Munteanu, Teodor Plamada ; 10 ani – Ioana Ursu, Delia Ostafi, Petriana Popovici, Oana Sauciuc, Mara Teodorovici și Paul Panait ) și unul din partea Clubului Sportiv Universitar din Suceava -Ingrid Sofronea (10 ani), toti fiind pregătiți de profesorii Cezar Moscaliuc, Luis Lăcătuș și Andrei Pinticanu.

Sportivii suceveni au obținut trei medalii de aur, cinci de argint și una de bronz.

Astfel, Daria Lucan a obținut medalia de aur și a stabilit un nou record național în proba de 50 de metri Bras fete -11 ani. Vechiul record era din 1986 și apartinea sportivei Liana Coman.

daria-loc1-maria-loc3

Echipa de fete -10 ani, formată din Ioana Ursu, Delia Ostafi, Oana Sauciuc si Petriana Popovici, a obținut aurul în probele de ștafeta 4×50 Mixt ( unde a fost doar la 17 sutimi de recordul național ) si 4×50 Liber –proba în care au stabilit un nou record național sau altfel spus, și-au corectat propriul record stabilit în vara cu aproape 2 secunde.

ioana-petriana-delia-oana-loc1-si-record

Ioana Ursu care a obtinut trei medalii de argint  la 200 de metri Liber, 50 de metri Fluture, 50 de metri Spate si locul 2 în clasamentul general al fetelor de 10 ani.

ioana-locul2

Maria Verciuc s-a situat pe poziția a doua la 50 de metri Liber fete 11 ani si a obținut medalia de bronz la 50 de metri Bras.

maria-locul2

“Sunt încântat de performanțele sportivilor noștri care s-au comportat excelent la această competiție și chiar dacă nu de fiecare dată și-au îmbunătățit propriile recorduri, au luptat cu multă dăruire și pasiune și sunt convins că pe viitor vor fi mai buni. Felicitări tuturor!”, a transmis prof. Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de