”Sărbătorile se petrec în familie”, campanie județeană de educare a modalităților de petrecere a timpului liber în familie

Gradiniţa cu Program Prelungit „Gulliver” Suceava în parteneriat cu Asociaţia KULT-ART și grădinițele ”Țăndărică” din Suceava și ”Voinicelul” din Fălticeni derulează în perioada 1 decembrie 2016 – 24 ianuarie 2017, campania județeană de educare a modalităților de petrecere a  timpului liber în familie, ”Sărbătorile se petrec în familie”.

campania-sarbatorile-se-petrec-in-familie-2

”Trăim într-o societate în care familia are parte de tot mai puțin timp de petrecut împreună. Părinții, din ce în ce mai ocupați,  răresc momentele de conectare cu copiii lor, lăsându-i pe aceștia în grija bunicilor. Iată de ce, necesitatea  unor activități prin care părinții învață să-și petreacă timpul cu copiii, devine din ce în ce mai necesară.

Prin această campanie ne propunem să creem posibilitatea desfășurării a cât mai multor activității cu și în familie”, a explicat coordonatorul campaniei, Cristina Bujdei.

Ea a precizat că în cadrul campaniei se vor desfășura activități la care vor participa membrii familiei preșcolarilor, unele fiind realizate în cadrul spațiul educațional, altele fiind derulate chiar în mijlocul familiei sau în mijlocul comunității locale.

”Astfel se vor realiza ateliere de lucru părinți – copii – educatoare în grădinițele partenere, în cadrul cărora se vor decora cu diverse materiale brăduți din sticlă fuzionată, confecţionâdu-se „ Brăduțul familiei” în perioada 5-6 decembrie și se vor realiza postere în familie cu tema „Planuri pentru 2017” pe parcursul vacanței de iarnă. De asemenea, ne propunem și participarea copiilor alături de familie la evenimentele marcante ale acestei perioade organizate în cadrul comunității locale (Ziua Națională a României, Ziua Unirii Principatelor Române etc.)”, a arătat Bujdei.

Ea a menționat că în această campanie sunt implicați 360 de preșcolari și familiile lor.

”Dorim să întipărim în mintea preșcolarilor, dar și al părinților că cel mai frumos dar pe care-l poate cineva primi în această perioadă magică este timpul frumos, de bună calitate, petrecut în sânul familiei”, a mai subliniat coordonatorul campaniei ”Sărbătorile se petrec în familie”. (Irina Lițu)