Sucevean prins pentru a doua oară cu țigări ascunse în mașină în Vama Siret. El este acum cercetat pentru contrabandă

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, marți dimineața, un sucevean care a intrat în țară prin Vama Siret având ascunse 500 de pachete de țigări.

Astfel, potrivit Poliției de frontieră Suceava,  în P.T.F. Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în tara, un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din județul Suceava, conducând un autoturism marca Audi.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei, ocazie cu care au descoperit ascunse sub bancheta din spate a autoturismului și în bagajele personale, 500 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

contrabanda masina auto tigari (8)

Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul este cercetat de către polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, deoarece în luna iulie a acestui an a fost depistat tot în P.T.F. Siret, în timp ce încerca să introducă ilegal în țară o cantitate de țigări, de aceeași proveniență.

Tot în Vama Siret a fost depistată, luni, o femeie, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 34 de ani, domiciliată pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei în cauză.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spațiul pentru roata de rezervă, sub scaune și pe corpul persoanei, 288 pachete de ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 360 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.