Nouă grupuri folclorice din județul Suceava participă la festivaluri de datini și obiceiuri din țară


Intră acum și în grupul de

Nouă grupuri folclorice din județul Suceava vor participa în a doua jumătate a acestei luni la festivaluri de datini și obiceiuri din țară, în cadrul proiectului „Din Rarău în lumea mare”, derulat de Centrul Cultural „Bucovina” – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava.

ansambluri-si-grupuri-folclorice

Astfel, Ceata de urși de la Boroaia va evolua în cadrul Festivalului de datini și obiceiuri de la Sibiu și Constanța (15 decembrie), Festivalului de datini „Steaua sus răsare” de la Neamț (22 decembrie) și a Festivalului de obiceiuri de iarnă de la Cluj (28-29 decembrie).

 Grupul folcloric „Străjerii” Dolheștii Mici va participa la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Focșani (16 decembrie), Festivalul „Florile dalbe” de la București (17 decembrie), Festivalul de la Alexandria (18 decembrie), Festivalul ”Porniți plugul, feți frumoși” de la Vatra Dornei și la Festivalul de datini și obiceiuri de la Broșteni (29 decembrie).

Grupul folcloric „Bistrița aurie” Ciocănești va participa la Festivalul de datini și obiceiuri de la Tulcea (15 decembrie), la Festivalul de la Ialomița (16 decembrie) și la Festivalul „Florile dalbe” București (17 decembrie).

Malanca de la Ostra va fi prezentă la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Iași (17 decembrie) și la Festivalul  de datini și obiceiuri de iarnă de la Neamț (22 decembrie).

Formația de obiceiuri „Izvorașul” de la Liteni va evolua în cadrul Festivalului „Asta-i datina străveche” de la Oradea (17 decembrie) și a festivalurilor de la Botoșana și Rădăuți (28 decembrie).

Ansamblul „Arcanul” Fundu Moldovei va fi prezent în zilele de 16 și 17 decembrie,  la Festivalul de datini, colinde și obiceiuri de iarnă de la Timișoara.

Ansamblul „Gura Izvorului” Vatra Moldoviței va evolua în data de 16 decembrie în cadrul Festivalului de obiceiuri de iarnă de la Ialomița.

Grupul folcloric „Obcina Stânișoarei” Mălini va participa la Festivalul „Florile Dalbe” București (17-18 decembrie), la Festivalul de la Neamț (28 decembrie), la Festivalul „Porniți plugul, feți frumoși” Vatra Dornei și la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Broșteni (29 decembrie).

Grupul folcloric „Cetina” Vama va participa în zilele de 16 și 17 decembrie la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Iași.

 

 

 


Intră acum și în grupul de