Campania “Dăruind,vei dobândi!” pentru sprijinirea copiilor şi adulţilor din sistemul de protecţie, dar şi a celor din medii defavorizate, în derulare în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea de a doua ediţie a Campaniei “Dăruind, vei dobândi!” se derulează în judeţul Suceava, în perioada 1 decembrie 2016-1 ianuarie 2017, la iniţiativa Asociațiilor Kontrast-E, Multicare, SEVA și SAVE Suceava, în colaborare cu DGASPC Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al DGASPC Suceava, scopul campaniei este de a sensibiliza şi informa comunităţile şcolare, familiile şi societatea, în general, cu privire la problematica copiilor din medii defavorizate și a persoanelor cu nevoi speciale, precum și cu privire la importanţa respectării drepturilor şi nevoilor acestora.

 Campania “Dăruind, vei dobândi!” este organizată în parteneriat cu Fundația ”Te Aud România”,  Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava,   Colegiul Național de Informatică”Spiru Haret”,  Asociația ”Steaua Speranței” Suceava,  Colegiul National “Petru Rareș” Suceava, S.C “New Concept Spedition”SRL,  Asociația PACT-Parent and Child Training,   Asociația Human Hopes.

“Implicarea angajaților din cadrul DGASPC Suceava, dar  și din cadrul altor instituții, a  cadrelor didactice, a elevilor dar și a altor cetățeni în derularea de activități de voluntariat în vederea organizării de evenimente și acțiuni caritabile, precum și colectarea de cadouri care vor conține cărti, jocuri, jucării, materiale și rechizite școlare, materiale necesare atelierelor de ergoterapie, etc., în scopul facilitării accesului la lectură, educație și recuperare  pentru copii și adulți din cadrul sistemului de protecție, precum și pentru familii și copii  care provin din medii defavorizate, care sunt în  evidențele DGASPC Suceava”, se precizează într-un comunicat al DGASPC Suceava.

Conform sursei citate, cei care doresc să facă donaţii o pot face direct copiilor sau adulților din sistemul de protecție (programare la tel: 0731199700), unei familii sau unui bătrân din comunitate sau la centrele de colectare aflate la: Sediul DGASPC Suceava (persoane de contact: Ruxandra Lazariuc, tel. 0747622180-Serviciul AMP sau Sabina Doroftei, tel. 0749831722-Serviciul Urgențe), sediul Asociației SEVA, tel: 0230/520237

Sediul Digital Birotics, tel. 0723058321, sediul Fundației ”Te Aud România”, str. I. Creangă nr. 15 Gura Humorului, Sediul Asociației ”Steaua Speranței”, tel. 0742246446,

Sediul SC ”New Concept Spedition” SRL, tel. 0752087481, sediul Asociației ” PACT-Parent and Child Training,” din Fălticeni, tel. 0747579543, sediul Asociației Human Hopes Suceava, tel. 0749831722, sediul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava,

sediul Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava şi la sediul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

“Să poți ajuta pe cei din jurul tău nu este nici obligație, nici drept, este un Privilegiu pe care nu foarte mulți îl au! Apreciem, ca de fiecare dată, faptul că elevii și profesorii sunt primii care se mobilizează și doresc, cu entuziasmul caracteristic tinereții, să se implice, să ajute, să dăruiască!”, se mai precizează în comunicatul DGASPC Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de