Peste o mie de elevi suceveni, așteptați la Concursul judeţean „Colind de Crăciun”

Peste 1000 de elevi din unitățile școlare și din cinci centre de plasament sucevene vor participa, duminică, 18 decembrie a.c., începând cu ora 14.00, la a VI-a ediție a Concursului judeţean „Colind de Crăciun”, ce se va desfășura la Shopping City Suceava.

Evenimentul este organizat de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV”, Societatea pentru Egalitate de Gen SEG, Asociația Plai Străbun, Asociația Alecs Group, în parteneriat cu Palatul Copiilor – Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului – Suceava, Asociația Unităților de Cult Ortodoxe Proprietare de Păduri din Protopopiatele Suceava și Rădăuți, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Patronatul Tinerilor Întreprinzători Județul Suceava şi, Shopping City – Suceava.

Potrivit organizatorilor, concursul „Colind de Crăciun” se înscrie în calendarul Campaniei „Şanse egale pentru toţi copiii” derulată în perioada octombrie-decembrie 2016, aflată la a VI-a ediţie, în vederea evitării fenomenului de marginalizare a copiilor aflaţi în dificultate și promovarea egalitatii de șanse, dar şi a tradiţiilor bucovinene.

La eveniment și-a anunțat prezența și Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Darurile vor fi oferite de Moş Crăciun din partea sponsorilor concursului: Acţiunea a fost sprijinită de Fundaţia Social Culturală „Victoria” şi General Construct, de S.C. Alka Trading din Bucureşti, Patronatul Tinerilor Intreprinzători Județul Suceava, S.C. Trust Orizont  S.A., S.C. Petrocont S.R.L., Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești, Tipo Help SES Suceava, Asociaţia „Societatea pentru Egalitate de Gen” Suceava, S.C. Belpan SRL Suceava, S.C. Georom Impex, Rotti Grill, Carrefour Suceava, Clinica Stomatologică Hel Dent, Ferovali Șcheia, Notar Public Raluca Nichita, Palatul Copiilor Suceava, ec. Isabela Galeş și, Shopping City – Suceava. (Irina Lițu)