ISJ Suceava a analizat propunerile consiliilor profesorale pentru posturile vacante de director şi director adjunct din școli


Intră acum și în grupul de

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a analizat propunerile consiliilor profesorale din şcolile unde au rămas vacante posturile de director şi director adjunct, iar lista cu deciziile de numire a candidaţilor avizaţi de ISJ Suceava va fi publicată în data de 6 ianuarie.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina că pentru posturile vacante de director și director adjunct, Consiliul de Administraţie al ISJ Suceava a analizat propunerile consiliilor profesorale din școli în vederea asigurării conducerii interimare a acestora, până la organizarea unui nou concurs, cu respectarea art. 24 din metodologie.

El a spus că mandatele directorilor / directorilor adjuncți care vor fi numiți prin detașare vor intra în vigoare începând cu data de 9 ianuarie 2017, iar  în perioada 21 decembrie 2016 – 6 ianuarie 2017  ISJ Suceava va pregăti contractele de management educațional și fișele postului care se vor semna începând cu data de 9 ianuarie 2017.

“Lista cu deciziile de numire pentru funcțiile de directori și directori adjuncți corespunzătoare posturilor rămase vacante în urma desfășurării concursului,  prin detașare în interesul învățământului începând cu data de 9 ianuarie 2017, prin decizia inspectorului școlar general și cu avizul Consiliului de administrație al ISJ Suceava va fi dată publicității în data de 6 ianuarie 2017”, a precizat Anuţei.

Anuţei a arătat că, în data de 21 decembrie 2016, ISJ Suceava a emis decizii de încetare a activităţii  pentru toți directorii / directorii adjuncți aflați în funcție prin detașare în interesul învățământului începând cu 1 septembrie 2016, iar aceste decizii, care s-au luat în baza prevederilor art.24, aliniat 5, din metodologia de concurs, se vor aplica începând cu data de 9 ianuarie 2017.

El a mai spus că  tot în cursul zilei de 21 decembrie 2016 au fost emise deciziile de în funcţiile de director şi director adjunct pentru candidaţii care au promovat concursul de ocupare a posturilor vacante de director şi director adjunct, iar aceste decizii sunt aplicabile începând cu data de 9 ianuarie 2017.

Potrivit calendarului organizării și desfășurării concursului de directori, în data de 16 decembrie 2016 s-au validat în CA al ISJ rezultatele finale ale acestui concursul, iar deciziile de numire în funcţiile de director şi director adjunct a celor care a promovat concursul s-au luat în baza articolului 21, aliniat 1, din metodologie.

Reamintim că în urma desfăşurării Concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din 214 unităţi de învăţământ sucevene, potrivit rezultatelor finale, în judeţul Suceava au fost ocupate prin concurs135 de posturi de director şi 79 au rămas neocupate, alte 38 de posturi de director adjunct au fost ocupate prin concurs, iar 32 au rămas neocupate.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de