NORDIC – intersecția ”blestemată” a Sucevei!?!


Intră acum și în grupul de

Țara arde și baba se coafează!

Cam asta veți spune după ce veți citi rândurile de mai jos. Adică România încă nu are un premier și lui Mihai Chira îi arde de accidentele rutiere din Suceava.

Recunosc faptul că scriu oarecum la cald, după ce am văzut ce s-a întâmplat miercuri în municipiul reședință de județ.

Ca să recapitulez: doi bătrâni au murit după ce taxiul în care se aflau a fost lovit de un SUV, într-una dintre cele mai circulate intersecții din Suceava-zona NORDIC. Accidentul a avut loc miercuri dimineață. A cui este vina?

Credeți că mai contează?

Familiile celor implicați în accident sunt dărâmate din punct de vedere psihic, indiferent de cine a fost sau nu vinovat. Până la urmă cineva va fi declarat vinovat. Însă prea târziu.

Întrebarea mea este dacă se putea face ceva ca lucrurile să nu ajungă aici?

Chiar așa.

După ce cu o seară mai devreme un FLĂCĂU băut și fără permis a pus la pământ stâlpul care susținea sistemul de semaforizare al zonei s-a gândit cineva din Primăria Suceava, serviciul Poliția Locală, că este posibil ca într-una dintre cele mai aglomerate zone ale circulației rutiere din Suceava să fie nevoie de un agent care să coordoneze circulația? Măcar așa de formă….

I-a trecut cuiva prin cap că nu degeaba era un semafor acolo și că atât timp cât el nu mai este s-ar putea să fie o problemă? O mare problemă după câte s-a văzut…

Și de ce vă spuneam că scriu la cald rândurile acestea, pentru că nu pot să nu mi-i scot din minte pe agenții rutieri de la Poliția locală cum măsurau în vară, distanța de la trecerea de pietoni până la mașinile parcate pentru a le putea da o amendă că staționează în preajma intersecțiilor!

Și cum le făceau agenții poze mașinilor celor din Palatul Administrativ al județului care ostentativ își parchează mașinile în zona staționarea interzisă. Fără nici un rezultat!

Dragi polițiști locali, știți ce mult ar fi contat prezența dumneavoastră în intersecția de la NORDIC. Nici nu vă dați seama! (dar înainte de accident!!)

Măcar așa, cu șapca albă și cu mănușile albe să fi fost acolo însemna mult pentru atenuarea ”curajului” în abordarea intersecției.

Probabil că visez eu prea mult la prevenție….

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de