Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru funcția de prim ministru

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, este noua propunere a PSD pentru funcția de prim ministru, a anunțat, miercuri, președintele PSD, Liviu Dragnea, după ședința CEx a PSD.

sursa foto Press Alert

El a spus că prima propunere a PSD, Sevil Shhaideh, respinsă de președintele Klaus Iohannis, l-a anunțat că nu mai dorește funcția după ce ar fi fost amenințată cu moartea, atât ea cât și familia sa.

Dragnea a explicat că l-a propus pe Grindeanu în ideea că nu se va crea un al doilea pol de putere la Palatul Victoria și că acesta va putea să pună în practică programul PSD.

Sorin Grindeanu este președinte al CJ Timiș după alegerile locale din 2016.

El a fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul PSD condus de Victor Ponta și a fost deputat PSD în perioada 2012-2016.

Sorin Grindeanu s-a născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică.

 

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

 

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport  Timiş.

El a fost viceprimar al municipiului Timișoara din 2008 până când a fost ales deputat în 2012.

.