Peste 600 de suceveni au intrat în şomaj în sezonul rece 2016-2017 în urma unor disponibilizări colective

Peste şase sute de persoane din judeţul Suceava au intrat în şomaj în urma unor disponibilizări colective efectuate în sezonul rece 2016-2017, cele mai multe dintre acestea au lucrat în domeniul construcţiilor.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Suceava, 613 persoane din judeţul Suceava au intrat în şomaj în urma unor disponibilizări colective efectuate în sezonul rece 2016-2017, din totalul acestora 389 au lucrat în construcţii, 159 în minerit, 26 în  administrarea şi conservarea domeniului public, 19 în  domeniul alimentaţiei publice şi 20 în  domeniul activităţilor de protecţie şi gardă.

Sursa citată precizează că peste jumătate din persoanele disponibilizate, care au activat în domeniul construcţiilor, sunt în şomaj din cauza reducerii numărului de lucrări în sezonul rece, urmând a fi reangajate atunci când condiţiile tehnice vor putea fi asigurate printr-un climat meteorologic favorabil.

“Reorganizarea activităţilor unor societăţi a trimis în şomaj un număr de 204 persoane, a căror reinserţie pe piaţa muncii presupune o profilare a competenţelor transferabile sau o recalificare printr-un traseu profesional desirabil”, se menţionează în comunicatul de presă al AJOFM Suceava. (Liliana Bujdei)