ISJ Suceava: 130 de profesori, trei directori de şcoli, doi inspectori şcolari şi inspectorul şcolar general îşi vor continua activitatea didactică şi în anul şcolar viitor, peste vârsta de pensionare


Intră acum și în grupul de

Un număr de 130 de profesori suceveni, trei directori de unităţi de învăţământ, doi inspectori şcolari şi inspectorul şcolar general al judeţului, care îndeplinesc condiţiile de pensionare la data de 1 septembrie 2017, îşi vor putea desfăşura activitarea şi în anul şcolar 2017-2018, după ce Consiliul de Administraţie al ISJ Suceava le-a aprobat cererile de menţinere în activitate peste vârsta de pensionare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, un număr de 139 de cadre didactice sucevene care îndeplinesc condiţiile de pensionare la data de 1 septembrie 2017 au depus cereri la nivelul unităţilor de învăţământ pentru menţinerea în activitate peste vârsta de pensionare, iar pentru 130 de cadre didactice au fost aprobate aceste cereri şi pentru 9 au fost respinse.

El a spus că pentru 25 de învățători/ institutori pentru învățământul primar/ profesori pentru învățământul primar (în limba română), precum şi pentru 24 de educatori s-a aprobat menținerea în activitate în anul şcolar viitor.

Alte 15 cadre didactice care predau disciplina educaţie fizică şi sport, 14 profesori de matematică, 8 profesori de fizică, câte cinci profesori care predau chimie,  română şi mecanică, câte trei cadre didactice care predau istoria, geografia, franceza şi trei profesori psihopedagogi îşi vor putea continua activitatea didactică şi în anul şcolar 2017-2018.

Totodată, pentru disciplinele biologie, educație muzicală, istorie, electrotehnică sunt câte doi profesori cărora le-a fost aprobată menținerea în activitate, în timp ce pentru disciplinele engleză, matematică-fizică, religie ortodoxă, construcții, mecanică, protecția mediului, textile, comerț, confecții piele – câte 1 cadru didactic pentru care s-a aprobat menținerea în activitate.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a precizat că au mai solicitat şi a fost aprobată menținerea în activitate pentru anul şcolar viitor pentru trei directori de şcoli, respectiv prof. Romașcu Corneliu de la  Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, prof. Mărgineanu Constantin de la  Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și prof. Maxim Dumitru de la Școala Gimnazială Horodniceni.

Anuţei a precizat că doi inspectori şcolari suceveni şi inspectorul şcolar general care îndeplinesc condiţiile de pensionare la 1 septembrie 2017 au solicitat menţinerea în activitate ca titulari în unităţile de învăţământ în care predau, respectiv prof. Hostiuc Gheorghe – inspector școlar pentru religie, prof. Cornia Ghiorghi – inspector școlar pentru management şi prof. Gheorghe Lazăr, inspectorul şcolar general al ISJ Suceava.

De precizat este că potrivit Calendarului privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2017-2018, cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2017 şi doresc menţinerea în activitate ca titular în anul şcolar 2017-2018 au putut depune cererile la secretariatele şcolilor până pe 27 ianuarie 2017, iar în perioada 30-31 ianuarie 2017 aceste cereri au fost analizate şi aprobate în cadrul unităţilor de învăţământ respective, iar până pe 1 februarie situaţia acestor cereri a  fost transmisă la ISJ.

În perioada 2-3 februarie a fost prevăzută întocmirea de către ISJ a listelor finale cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2017 și au solicitat menținerea în activitate ca titular în anul școlar 2017-2018, în funcția didactică, până la 3 ani peste vârsta de pensionare, precum şi validarea acestora în Consiliul de Administraţie al ISJ.

În perioada 6-7 februarie a fost prevăzută depunerea contestaţiilor, iar soluţionarea acestora a avut ca termen 8 februarie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de