Gerul va afecta județul Suceava în următoarele zile. Meteorologii arată că temperaturile vor scădea sub -22 de grade Celsius


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineața, o informare meteo de ger pentru perioada 9 – 14 februarie, când un val de frig va afecta întreg teritoriul țării, dar în special jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative.

Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

În cursul zilei de joi (09 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de