47 de amenzi şi 37 de avertismente aplicate în luna ianuarie de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Un număr de 47 de amenzi şi 37 de avertismente au fost aplicate în luna ianuarie de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor în urma celor 230 de acţiuni de control efectuate, valoarea totală a amenzilor fiind de 83 900 de lei.

Potrivit comisarului şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, acţiunile de constrol s-au efectuat în urma cercetării celor 116 reclamaţii înregistrate la instituţie, dar şi a tematicilor naţionale şi locale.

Latiş a precizat într-un comunicat de presă că 46 de acţiuni de control au vizat respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus în urma cărora au fost aplicate 13 amenzi în valoare de 28 600 de lei şi 5 avertismente, fiind oprite de la  comercializare produse în valoare de 1512 lei.

El a spus că printre deficienţele constatate de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor se numără neindicarea perioadei de promoţie, lipsa preţurilor şi a traducerii  în limba română etichetelor unor produse.

Latiş a precizat că alte 48 de controale au vizat verificarea respectării  prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică, fiind aplicate 12 amenzi în valoare de 25 000 de lei şi 10 avertismente.

“Dintre deficienţele constatate amintim lipsa din Meniu a listei şi a atenţionării privind alergenii sau a atenţionării privind produsele congelate, dar şi lipsa preţurilor”, a mai spus Latiş. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de