Lucrările de degajare a formaţiunilor de gheaţă de pe râurile Dorna şi Bistriţa continuă și în zilele următoare


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că lucrările de degajare a formaţiunilor de gheaţă de pe râurile Dorna şi Bistriţa continuă și în zilele următoare.

Potrivit sursei citate, acțiunea de intervenție din data de 16 februarie 2017, de sub liniile de înaltă tensiune s-a desfășurat cu succes, astfel încât în jurul orei 16.00, s-a reluat furnizarea cu energie electrică pe liniile 20kv şi 110kv, iar gheața din această zonă a fost complet evacuată.

”Lucrările continuă în amonte spre punctul de confluență a râurilor, astfel ca riscul de evacuare a gheții în zona digului de protecție să fie eliminat complet.

Acestă activitate se va desfășura până luni, 20 februarie 2017, cu toate forțele mobilizate în teren, personal și utilaje, dată la care se estimează că va fi finalizat și decolmatat complet canalul de scurgere a apei”, precizează Prefectura Suceava.

Dat fiind faptul că debitele pe aceste râuri sunt la nivel scăzut, la momentul actual nu există riscuri de revărsare, astfel încât lucrările se desfășoară în condiții optime, mai menționează sursa citată. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de