Șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale” a Republicii Moldova


Intră acum și în grupul de

Șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a primit medalia ”Solidaritate în Situaţii Excepţionale” a Republicii Moldova în cadrul Galei anuale de apreciere a performanței Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

O delegație a ISU Suceava a participat, la Chişinău, la Gala anuală de apreciere a performanței Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova, din delegație făcând parte general de brigadă dr. Ion Burlui – inspector şef şi colonel Marius Giurcă – şef centru operaţional.

La festivitatea de premiere din cadrul Galei anuale, pe lângă angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, au participat Alexandru Jizdan – ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova,  Zdenek Krejci – ambasadorul Republicii Cehe în Moldova, Dafina Gherceva – coordonator rezident NATO, Daniel Ioniţă – ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, reprezentanţi ai ministerului afacerilor interne şi apărării din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai altor instituții de stat.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

În cadrul Galei, generalul de brigadă dr. Ion Burlui a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale”. La rândul său, şeful pompierilor militari suceveni a mulţumit pentru onoranta distincţie şi a transmis felicitările din partea secretarului de stat dr. Raed Arafat şi a colonelelului Daniel Marian Dragne – inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, asigurând gazdele de întreaga deschidere a pompierilor militari români pentru colaborări viitoare în domeniul situaţiilor de urgenţă.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

 

După festivitate, delegaţia română s-a deplasat în localitatea Haragâş, pentru a comemora eroii echipajului SMURD căzuţi la datorie în ziua de 2 februarie 2016. La locul tragediei, pompierii români au fost întâmpinaţi de preşedintele raionului Cantemir, de primarul localităţii Haragâş şi de către comandantul unităţii de pompieri-salvatori din Cahul. Toţi cei prezenţi la faţa locului au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Ion Burlui a invitat partea moldoveană să realizeze un program de pregătire pentru colegii din Republica Moldova, în cadrul Centrului de Antrenament şi Pregătire de Specialitate Siret urmând ca șeful  Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să facă demersurile legale pentru transpunerea acesteia în practică. (N.B.)


Intră acum și în grupul de