Peste 22 000 de carduri naţionale returnate în anul 2016 CAS Suceava de operatorul de servicii poştale, întrucât nu au putut fi înmânate beneficiarilor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Victor Cristi Bleorţu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că instituţia a distribuit 12 793 de carduri naţionale de sănătate din totalul celor 22 265 de carduri returnate de operatorul de servicii poştale întrucât nu au putut fi înmânate beneficiarilor.

Bleorţu a spus că din cele peste 420.000 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, până la sfârşitul anului 2016 au fost returnate CAS Suceava  de către operatorul de servicii poştale 22.265 carduri naţionale, care nu au putut fi înmânate beneficiarilor.

“Din aceste carduri naţionale returnate de operatorul poştal la sediul CAS Suceava, până la finele anului 2016, instituţia noastră a distribuit un număr de 12.793 carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat”, a precizat Bleorţu.

El a menţionat că în anul 2016 au fost eliberate 4.012 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul şi 2.955 adeverinţe înlocuitoare pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card.

“De asemenea, în acelaşi interval instituţia noastră a eliberat 11.878 adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul naţional”, a mai spus Bleorţu. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de