Zece cazuri de gripă şi peste 3800 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii înregistrate săptămâna trecută în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de zece cazuri de gripă şi peste 3800 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumopatii acute s-au înregistrat, în perioada 13 -19 februarie, în judeţul Suceava.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în cursul săptămânii trecute au fost raportate 10 cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care trei au fost înregistrate în zona Sucevei, cinci în zona Rădăuţi şi două în zona Siret, iar şapte dintre persoanele diagnosticate cu această boală au fost internate în spital pentru tratament de specialitate.

În acelaşi interval au fost raportate 3064 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 60 de internări, cele mai multe cazuri, 906, fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani.

În judeţul Suceava s-au mai înregistrat 803 cazuri de pneumopatii acute, cu 122 de internări, grupa de vârstă cea mai afectată fiind 15-49 de ani unde au fost raportate 173 de cazuri.

De remarcat este că numărul cazurilor de pneumopatii acute şi de viroze respiratorii  înregistrate săptămâna trecută este în uşoară scădere faţă de săptămâna precedentă, în timp ce numărul cazurilor de gripă a crescut. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de