Parlamentarii ALDE de Suceava, Ilie Niță și Alexandru Băișanu, susțin o conferință de presă


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii Alexandru Baisanu si Ilie Nita sustin o conferinta de presa la cabinetul parlamentar ALDE al dlui Baisanu din CJ Suceava.

Alexandru Baisanu, deputat ALDE de Suceava:

”Am decis sa sustinem periodic conferinte de presa. Am initiat trei legi si au fost depuse. Prima e referitoare la functionarea IGSU.  In colaborare cu cadrele de la ISU am realizat legea asta si sper sa fie legea de capatai a acestei institutii extrem de importante.

A doua e referitoare la Arhivele nationale si vrem sa treaca din subordonarea Ministerului de Interne in cea a Parlamentului.

A treia – consilierul local care candideaza la functia de viceprimar sau care este schimbat din functie sa poata vota.

Firesc este sa te poti vota pe sine si nu cum e acum. Si pentru a duce democratia la nivelul tarilor occidentale unde lucrul acesta e posibil.

Lucram si la legea preventie pentru ca nu e normal ca autoritatile sa vina doar sa taie chitante, ci trebuie sa poarte intai discutii cu agentii economici.

Am discutat cu rectorul USV care a trimis deja documentatia la Bucuresti pentru construirea unui nou camin studentesc la Suceava.

Am fost cu senatorul Nita la CNI si cea mai mare cerere din Romania pentru cazare studenti e la Suceava. Avem cel mai mare scor la acest capitol.

Voi discuta din nou cu rectorul poate gasim solutia sa depunem cerere pentru doua camine pentru ca suntem la dublul cererii fata de alte centre universitare.

Au avut loc voturile pentru Ordonanta 14 si Ordonanta 13. Trebuie sa aduc la cunostinta sucevenilor ca am votat la Ordonanta 14 cu DA, adica pentru abrogarea Ordonantei 13.

Ca profesor de logica am considerat ca dupa ce am votat Ordonanța 14 care abroga Ordonanta 13, nu are rost sa votez un defunct.”

Ilie Nita, senator ALDE de Suceava:

”Nefacand trafic de influenta pot veni in sprijinul UAT-urilor din judet, indiferent de coloratura politica si consider ca e datoria mea sa sprijin.

Voi sprijini Suceava cu propunerea primarului Ion Lungu pentru o Sala Polivalenta si Radauti pentru reabilitarea Spitalului Municipal.

Sunt de acord cu propunerea de a sprijini USV pentru ca e un punct reprezentativ pentru invatamant si cultura noastra.

Chiar daca primarii nu m-au solicitat, am considerat din respect pentru suceveni sa sprijin atragerea de fonduri de la UE si la bugetul de stat pentru localitati.”

 


Intră acum și în grupul de