Expoziție itinerantă despre Epoca lui Ștefan cel Mare în Programul Ștefanian ce va fi lansat în acest an în Republica Moldova, Ucraina și județe din țară


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri că Programul Ștefanian ce va fi lansat în acest an și se va desfășura în perioada 24 iunie-2 iulie începe să prindă contur și că primește semnale că acțiuni ale programului vor fi organizate în mai multe județe din țară, dar și în Republica Moldova și Ucraina.

Flutur a spus într-o conferință de presă că se pregătește în prezent o expoziție itinerantă ”Epoca lui Ștefan cel Mare” care va fi prezentată pentru început în țară și apoi în străinătate.

El a menționat că CJ Suceava primește deja răspunsuri ale altor administrații privind participarea în Programul Ștefanian.

Astfel, din Republica Moldova au anunțat că se vor organiza manifestări la mănăstirea Căpriana, la Soroca și la Orhei în timp ce în Ucraina ar urmă să intre în program Hotin, Cetatea Albă și Chilia.

Potrivit lui Flutur, în țară județul Vaslui va organiza în acea perioadă mai multe evenimente pe teritoriul județului, la fel și județul Iași, la Palatul Culturii, dar și la bisericile din zonă, precum și Botoșani, la cele două biserici ctitorii ale lui Ștefan cel Mare.


Intră acum și în grupul de