639 de cazuri de afecţiuni respiratorii, infecţioase sau parazitare, depistate în urma efectuării triajului epidemiologic după vacanţa intersemestrială a elevilor


Intră acum și în grupul de

Un număr 639 de cazuri de afecţiuni respiratorii, infecţioase sau parazitare au fost depistate de medicii şcolari sau medicii de familie din judeţul Suceava  în urma triajului epidemiologic efectuat după vacanţa intersemestrială a elevilor, printre cele mai frecvente afecţiuni descoperite în rândul copiilor numărându-se anginele.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ing. Andrei Ianovici, precizează, marţi, într-un comunicat de presă că triajul epidemiologic a fost efectuat în cursul lunii februarie, în 291 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, în cadrul căruia au fost controlaţi 66 529 de copii, reprezentând 95 la sută din totalul copiilor înscriși.

Ianovici a spus că în timpul triajului epidemiologic au fost depistate 639 de cazuri de diverse afecțiuni respiratorii, infecțioase sau parazitare.

El a mai spus că din totalul cazurilor depistate, cele mai multe, 365, au fost angine, însă au mai fost descoperite şi 178 de cazuri de pediculoză,  16 cazuri de scabie şi  48 de cazuri de micoze.

“După recontrolul efectuat la 10 zile, au rămas în evidențe un număr de 12 copii cu pediculoză și un caz de scabie. În  urma acestor recontroale s-au făcut recomandări pentru deparazitare”, a precizat Ianovici. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de