LIVE TEXT: Ședința ordinară a Consiliului Județean Suceava din 28 februarie 2017


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, in plenul sedintei de CJ:

”Avem destul de multe cazuri unde cetateanul se simte neprotejat. Suntem judet turistic si ca sa vii cu drag aici trebuie sa ai aceasta siguranta si trebuie sa intensificam eforturile, de la fluidizare trafic pana la siguranta bunuri si integritate fizica.

Per ansamblu, eu ma declar multumit de relatia cu Politia.”

Dan Ioan Cusnir, consilier judetean:

”Insist si cred ca trebuie sa revenim la afisarea numarului de telefon al politistului de proximitate. In cotinuare nu vad nici o unitate care a fost depistata ca a vandut alcool si tigari minorilor. Si nu cred ca nu exista nici macar o unitate in tot judetul care sa fi facut asta, fenomen care e evident.”

Radu Pentiuc, consilier judetean:

”Mereu ne-am dorit ca Suceava sa devina un model pentru semafoare si trafic fluid. E o placere sa circuli in Bacau cu semafoarele.”

CJ Suceava va discuta in minutele urmatoare repartizarea sumelor pentru localitatile judetului pe 2017.

Gheorghe Flutur:

”Sper sa vina ziua cand nu va mai fi atributul CJ nici un procent din sumele alocate. Repartizam 17 milioane lei din TVA si 10 milioane din impozit.

Suma ceruta de primarii e de 9 ori mai mare. Doua primarii ne-au cerut suma de 0 lei, comunele Satu Mare si Siminicea.

Sumele necesare sunt mult mai mari si lumea nu va fi multumita in totalitate.”

Ioan Badelita, consilier judetean (PNL):

”Am incercat sa tinem cont de lege si de nevoi. Impreuna cu colegii de la PSD am stat mult la repartizarea bugetului.”

Brindusel Nichitean, consilier judetean:

”Eu nu sunt de acord sa dam arierate pentru ca unii primari nu s-au ingrijit sa plateasca datoriile. Anii trecuti am platit toate arieratele.

La Darmanesti, primarul a facut credit ca sa plateasca arieratele. Deci e un gospodar si stie ce trebuie sa faca.”

Dan Ioan Cusnir:

Am vrea sa intelegem cum ati ajuns la aceste alocari pentru ca oricat am incerca sa gasim o logica nu ii dam de capat. Cum de Suceava primeste cat Siret?

Daca alocarile pentru Suceava raman mici, dl Lungu nu isi va duce la indeplinire programul de dezvoltare al municipiului. Trebuie ajustate unele alocari favorizatoare.

Trebuie alocati bani buni Sucevei pentru ca altfel Suceava nu se va putea dezvolta si va ramane un oras tras pe dreapta.”

Consilierii judeteni discuta de peste o ora proiectul de buget pe 2017 si deocamdata, nu au gasit solutii pentru a impaca solicitarile celor de la PSD.

CJ a votat cu 21 la 14 bugetul pe anul 2017.

Cusnir:

”Ati avut trei discutii telefonice cu senatorul Stan. El este initiatorul vizitei dnei Shhaideh  la Suceava si nu dvs cum ati iesit sa va laudati.”

Flutur:

”Am raspuns la o intrebare a presei referitor la Shhaideh. Suceava a avut in 2016 si alegeri locale si parlamentare si va amintesc unora ca in primavara anului trecut, populatia judetului a votat majoritar cu PNL pentru CJ. Trebuie respectat votul ca si cel din 11 decembrie. Daca la Bucuresti e o alta majoritate, am si eu voie sa respir si sa fac demersuri si va rog sa ma ajutati si sa si comunic presei mai ales ca am si spus ca am discutat cu dl senator.

O sa mai facem demersuri si asta nu inseamna politizare, nu trebuie sa interpretam ca m-am grabit sa ies sau nu stie ce. Sa parasim logica asta neproductiva.”


Intră acum și în grupul de