Avertisment al șefului Secției ORL: În ultima perioadă sunt multe cazuri cu copii care îşi bagă diverse obiecte în nas.Nu există gardă în care să nu scot un nasture, o capsă, o baterie mică, o boabă de fasole sau o boabă de porumb


Intră acum și în grupul de

Medicul şef al Secţiei ORL din Spitalul Județean de Urgență Suceava, Corneliu-Constantin Dumitrescu, a atras atenţia părinţilor să-şi supravegheze mai atent copiii mici şi să nu le ofere acestora monede pentru a se juca, întrucât le pot înghiţi din greşeală, arătând că au fost situaţii când au fost extraşi corpi străini chiar şi unor copii mai mici de un an.

El a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că o astfel de intervenţie s-a efectuat în urmă cu trei săptămâni în cazul unui copil în vârstă de un an şi jumătate, care înghiţise o monedă de 10 bani .

“Mai avem în creştere, aş zice, în ultima perioadă, foarte mulţi copii care îşi bagă diverse obiecte în nas. Nu există gardă în care să nu scot un nasture, o capsă, o baterie mică, o boabă de fasole sau o boabă de porumb. Părinţii să supravegheze mai bine copiii, pentru că nu e chiar un lucru foarte uşor, deoarece un corp străin băgat în nas poate să migreze, să cadă în gât şi să fie aspirat în laringe şi atunci se transformă într-un corp străin ameninţător de viaţă”, a explicat medicul primar ORL.

Medicul sucevean a precizat că şi la persoanele vârstnice se mai întâlnesc situaţii în care, din cauza problemelor cu dantura, nu mestecă foarte bine mâncarea şi înghit bucăţi mai mari de alimente, care se blochează şi este necesară extragerea corpului străin.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de