Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a solicitat ISJ convocarea Comisiei paritare pentru desemnarea membrilor echipei de negociere a contractelor colective de muncă la nivel judeţean


Intră acum și în grupul de

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a solicitat, miercuri, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava convocarea Comisiei paritare pentru stabilirea numărului membrilor care vor face parte din echipa de negociere a contractelor colective de muncă la nivel judeţean.

Într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, profesorul Giani Leonte, se precizează că, în cursul zilei de marţi, a fost publicat în Monitorul Oficial Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate în învățământul preuniversitar (CCMUNSAIP), care dă posibilitatea negocierii contractelor colective de muncă unice la nivelul inspectoratelor şcolare.

Sursa citată menţionează că ASI Suceava a transmis, miercuri, o adresă ISJ Suceava prin care solicită convocarea Comisiei paritare de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, pentru stabilirea numărului membrilor care vor face parte din echipa de negociere.

În comunicat se arată că Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava doreşte, încă de acum patru ani, semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel de județ.

“În acest sens, noul contract creează tot cadrul legal și de aceea sunt necesare discuţii cu conducerea ISJ Suceava, în vederea stabilirii numărului de persoane care vor participa la aceste negocieri colective”, se precizează în comunicatul de presă.

După aceste discuţii, ASI Suceava va transmite Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, federație semnatară a CCMUNSAIP, numele persoanelor ce fac parte din echipa de negociere, inclusiv a membrilor supleanți, precum şi persoana mandatată să semneze contractul colectiv de muncă, iar FSLI va transmite împuternicirile scrise, conform prevederilor CCMUNSAIP.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de