IPS Pimen Suceveanul la întâlnirea cu directorii de școli: Cunoştinţele se dobândesc, de veacuri, prin citirea cărţilor, iar acum se spune că nu mai e nevoie


Intră acum și în grupul de

Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitat de stat şi particular, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene, inspectori şcolari şi reprezentanţi ai ISU Suceava au participat, vineri, la Reuniunea semestrială de management instituţional, care s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Prezent la acest eveniment, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a vorbit despre importanţa misiunii dascălilor în educaţia preşcolarilor şi elevilor.

“Dumneavoastră sunteţi oamenii cei mai importanţi pentru societatea românească, pentru orice societate în general, pentru că începând de la grădiniţă şi până la universitate aveţi o misiune, o lucrare importantă şi foarte grea, pentru că trăim într-un timp cu problemele pe care le ştiţi mai bine decât mine. Oricum, munca rămâne, ceea ce se spune din vechime, cea mai de preţ comoară pentru om. Încă este nevoie de această educaţie pentru muncă, dar întâmpinaţi unele greutăţi. Cunoştinţele se dobândesc, de veacuri, prin citirea cărţilor, iar acum se spune că nu mai e nevoie. Nu ştiu, dumneavoastră ştiţi mai bine”, a spus IPS Pimen.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat necesitatea întăririi colaborării între şcoală şi Biserică, mai ales că, aşa cum istoria o arată, primele şcoli au funcţionat în cadrul Bisericii, dar şi a consolidării parteneriatului între şcoală şi administraţiile publice locale şi judeţene.

Flutur a declarat că în judeţ sunt mai multe unităţi de învăţământ special care sunt coordonate din punct de vedere financiar şi administrativ de Consiliul Judeţean Suceava.

“Cred că aici avem mai multe de făcut împreună şi adresez o rugăminte Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava pentru a identifica, dacă este cazul, şi alte categorii de persoane cu handicap care s-ar încadra în alte tipuri de şcoli speciale”, a spus Flutur.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de