Anomalie în organizarea ambulatoriului ce afectează medici și pacienți, sesizată de un deputat sucevean care cere ministrului Sănătății să remedieze situația


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a sesizat ministrului Sănătății, Florian Bodog, printr-o interpelare, o anomalie în organizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului.

Astfel, ea arată că printr-un ordin de ministru din ianuarie 2008, cu privire la organizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului, se face referire distinctă la trei specialităţi medicale: oncologie medicală, diabet zaharat, nutriţie și boli metabolice, dar și boli infecţioase.

„Medicii din aceste specialităţi sunt obligaţi să lucreze doar la nivelul cabinetului,fără a putea desfășura activitate medicală integrată și n secţie, la pacientul internat. De asemenea pacienţii care se adresează direct acestor cabinete nu pot fi urmăriţi (atunci când situaţia medicală impune) pe secţiile de specialitate de medicul care recomandă internarea acestora, deși există corespondent în secţiile cu paturi”, explică deputatul Cobuz.

Ea consideră că această situație generează, în unele cazuri, situaţii anormale, respectiv că un medic angajat al spitalului are două sau mai multe contracte individuale de muncă cu același spital pentru o activitate care se desfășoară în mod normal în regim integrat.

Maricela Cobuz cere ministrului Sănătății să-i prezinte soluţia identificată de minister pentru rezolvarea situaţiei descrise și a deciziei pe care o va lua pentru modificarea actelor normative prin care să se renunţe explicit la această formă de organizare pentru specialităţile oncologie medicală, diabet zaharat, nutriţie și boli metabolice, boli infecţioase, astfel încât activitatea medicilor să se desfășoare integrat ambulatoriu­ spital.(N.B.)


Intră acum și în grupul de