Un tânăr băut și fără permis depistat la volanul unei mașini în comuna Dolhești. Proprietarul mașinii este cercetat și el pentru că i-a încredințat autoturismul


Intră acum și în grupul de

Un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit, duminică dimineața, pentru control pe DJ 208E, pe raza comunei Dolhești, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Vadu Moldovei și în care se afla ca pasager un tânăr de 28 de ani din aceeași localitate, proprietarul mașinii.

Tânărul aflat la volan a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit că proprietarul mașinii i-a încredințat autoturismul tânărului de 21 de ani pentru a-l conduce, deși știa că nu deține permis de conducere și consumase băuturi alcoolice.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pe numele tânărului de 21 de ani care e cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar față de tânărul de 28 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere și se află sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de