Fundaţia „O Nouă Viaţă” Siret inaugurează, joi, noul sediu al Centrului socio-vocaţional de zi


Intră acum și în grupul de

Fundaţia „O Nouă Viaţă” Siret va inaugura joi, 9 martie, la ora 10:00, noul sediu al Centrului socio-vocaţional de zi din localitatea suceveană Siret.

Activităţile din cadrul Centrului socio-vocaţional de zi, situat pe str. Dubovei, nr. 18, fac parte dintr-un proiect al Fundaţiei Umanitare “O Nouă Viaţă” care a început încă din anul 2008.

”Serviciile oferite de fundaţie în cadrul Centrului de zi facilitează procesul de recuperare, (re)inserţie a persoanelor defavorizate, prin oferirea unui răspuns integral bazat pe metode educative, sociale, vocaţionale etc. de bază adaptate la necesităţile individuale.

În Centrul socio-vocaţional de zi din Siret, personalul specializat oferă o abordare integrată, ca răspuns la nevoile de dezvoltare continuă a beneficiarilor, menită să furnizeze oportunităţi semnificative pentru viaţa lor. Serviciile Centrului socio-vocaţional de zi sunt furnizate în pachete de servicii specializate, de o manieră care să răspundă nevoilor beneficiarilor şi în concordanţă cu misiunea şi scopul instituţiei. Activităţile desfăşurate în cadrul Centrului de zi sunt dintre cele mai diverse: comunicare/dezvoltare personală, socială şi profesională, deprinderi de viaţă independentă, atelier de realizare a decoraţiunilor din sticlă, bucătăria veselă – artă culinară, craft/artizanat, terapie prin dans, ştiinţe şi dezvoltare, educaţie pentru sănătate, jocuri/socializare, spa, activităţi recreative, miniexcursii. Informaţii suplimentare despre Centrul socio-vocaţional de zi şi Fundaţia Umanitară “O Nouă Viaţă” pot fi obţinute vizitând pagina oficială www.fonv.org sau pe Facebook: Fundaţia „O Nouă Viaţă” Siret”, se arată într-un comunicat al fundației.

Fundaţia Umanitară “O Nouă Viaţă” a fost înfiinţată în anul 1997 şi oferă servicii de sprijin, instruire şi consiliere pentru tinerii şi adulţii aflaţi în situaţii dezavantajate din Siret prin programele dezvoltate pe parcursul ultimilor ani, susţinând astfel integrarea socială a acestora.

De asemenea, această fundație s-a implicat activ în schimbarea mentalităţii comunităţii faţă de aceste persoane prin organizarea unor activităţi ample care se desfăşoară cu regularitate an de an: Drumeţie pentru “O Nouă Viaţă”, Marşul dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de