145 de suceveni admiși în programul de voluntariat „Salvator din pasiune”


Intră acum și în grupul de

145 de candidați au fost admiși în programul de voluntariat ”Salvator din Pasiune” al ISU Suceava, în urma verificării dosarelor de înscriere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, plt. adj. Alin Găleată, în urma activităţii de verificare a documentaţiei depuse de către cei 145 de candidaţi voluntari, la sediul ISU Suceava, în perioada 13-27 februarie a.c., toate dosarele au fost acceptate.

Găleată a precizat că pentru eficientizarea activităţii următoare, având în vedere numărul mare de persoane admise în cadrul programului de voluntariat, s-au constituit patru serii, ţinând cont de criterii legate de ocupaţie, competenţe dobândite anterior și vârstă. Pentru fiecare serie în parte se vor desfăşura aceleaşi programe de pregătire, diferenţierea constând doar în perioada calendaristică.

”Precizăm faptul că, pentru următoarele trei serii, informaţiile de interes vor fi făcute public în proximitatea începerii activităţilor.

Candidaţii acceptaţi în prima serie se pot regăsi pe pagina de web www.pompierisv.ro, la secţiunea Diverse / Salvator din pasiune.

Pentru seria I,  graficul activităţilor ce vor fi desfăşurate în cadrul programului de voluntariat este următorul: 25-26.03.2017 – 12 ore curs introductiv (2 zile x 6 ore/ zi); 01-02.04.2017 – 12 ore curs introductiv (2 zile x 6 ore/ zi); 03-07.04.2017 – 30 ore curs de pregătire în acordarea primului ajutor de bază (5 zile x 6 ore/ zi).

Cele șase ore de pregătire ale unei zile se desfășoară în intervalul orar 9:00-15:00, cursul introductiv fiind în zile de sâmbătă şi duminică, iar cursul de pregătire în acordarea primului ajutor de bază fiind de luni până vineri. Prezentarea voluntarilor se va face la punctul  de control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din Suceava, str. Universităţii nr.14, pe data de 25.03.2017, ora 8:30. Voluntarii vor avea asupra lor actul de identitate, un caiet (preferabil studenţesc) şi ustensile de scris.

Tot în această perioadă, va avea loc activitatea de semnare a contractelor între personalul voluntar şi instituţia noastră.

Dat fiind faptul că majoritatea persoanelor selectate în seria I sunt din câmpul muncii, vă rugăm să vă luaţi din timp măsurile ce se impun, astfel încât prezenţa dumneavoastră la cursul introductiv şi la cursul de prim ajutor de bază să fie maximă, condiţie obligatorie pentru  continuarea activităţii de voluntariat”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a mai menționat că relaţii suplimentare se pot obţine de la lt.col. Hladi Dănuţ la numărul de telefon 0743464164, de luni până vineri între orele 9:00-15:00, sau de pe site-ul www.pompierisv.ro şi pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de